Οι οικολόγοι σταμάτησαν οριστικά τα οικοδομικά σχέδια του Edge


Και όμως, οι οικολογικές οργανώσεις  αντιδρούν σε οικιστικά σχέδια και τα δικαστήρια τις δικαιώνουν στις ΗΠΑ, όπως συνέβη χθες και με τον Edge που είδε να ακυρώνονται οριστικά τα σχέδιά του για ανέγερση κατοικιών στην Σάντα Μόνικα.

Ο κιθαρίστας των U2 είχε καταθέσει μελέτη για την ανέγερση πέντε μεγάλων πολυτελών, αλλά και φιλικών προς το περιβάλλον, σε μεγάλη έκταση κατοικιών στα βουνά της Σάντα Μόνικα δυτικά του Λος Αντζελες. Το συγκρότημα θα έφερε την ονομασία Leaves In The Wind (Φύλλα στον Ανεμο). Το ανώτατο δικαστήριο της Καλιφόρνια, όμως, ακύρωσε οριστικά και αμετάκλητα τα σχέδιά του.

Η δίκη ξεκίνησε χρόνια πριν όταν η οικολογική οργάνωση Sierra Club με την υποστήριξη κατοίκων της περιοχής, αλλά και την Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων, προσέφυγε στην αμερικανική δικαιοσύνη για να σταματήσει την ανέγερση των κατοικιών και δικαιώθηκε τελικά σε πρώτο βαθμό παρότι η αρχικά αρνητική Επιτροπή Ακτών της Καλιφόρνια συναίνεσε το 2015 στην κατασκευή τους.

Η προσφυγή βασιζόταν στις ανησυχίες για τις οικολογικές επιπτώσεις, αλλά και το αισθητικό κομμάτι.

Ο δικηγόρος της οργάνωσης και των διαμαρτυρόμενων κατοίκων δήλωσε ότι το αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων (!) συγκρότημα θα ήταν μια αθεράπευτη ουλή σε μια απάτητη πλαγιά.

Ο David Evans, όπως είναι το πραγματικό όνομα του Edge, επιδόθηκε σε μία 15ετή δικαστική διαμάχη για να επιτύχει την έγκριση της επένδυσής του παρότι το συγκρότημα δημόσια προσπαθεί να φανεί ευαίσθητο στα οικολογικά ζητήματα με πιο πρόσφατη εκδήλωση την υποστήριξή τους στη μείωση εκπομπών άνθρακα με την εταιρία Live Nation που οργάνωσε την περιοδεία τους 360tour να δηλώνει ότι η παραγωγή σε συνεργασία με την Music Matters συνέβαλλε κι αυτή στο σκοπό. Όμως, οι οικολογικές οργανώσεις κατήγγειλαν ότι το αποτύπωμα άνθρακα της περιοδείας έφτανε στους 65.000 τόννους διοξειδίου, ποσότητα αρκετή για ταξίδι μετ’ επιστροφής στον πλανήτη Αρη!

Να θυμίσουμε πως ο Bono συμμετέχει στην κίνηση Save The Planet.


Σχόλια