Τα τραγούδια της εβδομάδας


6 - 12 Ιουνίου 2020
Οι ταραχές και οι μαζικές διαδηλώσεις συνεχίζονται για δεύτερη εβδομάδα στις ΗΠΑ κι η rap σύμφωνη με τον πραγματικό της χαρακτήρα, πηγαία και λαϊκή, ανταποκρίνεται με τραγούδια γραμμένα για τον δολοφονημένο George Floyd. Ακούμε τους Terrace Martin, Kamasi Washington & Denzel Curry, Run The Jewels, YG, Conway the Machine, Meek Mill, Lil B, Bob Mould, Elvis Costello, Yo La Tengo και Kate NV.

Terrace Martin feat. Kamasi Washington & Denzel Curry - Pig Feet
Οι Ηνωμένες Πολιτείες φλέγονται στην κυριολεξία απ' άκρη σ' άκρη με τις διαδηλώσεις για την δολοφονία του George Floyd από την αστυνομία της Μιννεάπολης να συνεχίζονται. Και τρεις σπουδαίοι μαύροι μουσικοί συναντιούνται για να εκφράσουν την οργή τους μέσα από ένα rap jazz τραγούδι διαμαρτυρίας. Pig Feet. Τα πόδια του γουρουνιού... Τα πόδια των αστυνομικών που προκάλεσαν ασφυξία στον George Floyd. Black lives matter.


YG – FTP
Straight outta compton, που έλεγαν κι οι θρυλικοί NWA, o YG ή Keenon Daequan Ray Jackson. Γνήσιο τέκνο των γκέτο...
Τη χρονιά της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ είχε ηχογραφήσει το FDT. Fuck Donald Trump, δηλαδή.
 

Run The Jewels - A Few Words For The Firing Squad (radiation) 
Οι Run The Jewels, ένα από τα πιο πολιτικοποιημένα ονόματα στο χώρο της ραπ τα τελευταία χρόνια δεν θα μπορούσαν να σιωπήσουν. Έτσι, κυκλοφόρησαν μερικές μέρες νωρίτερα τη νέα τους δουλειά RTJ4 και την πρόσφεραν δωρεάν για download. Ο Killer Mike απευθύνθηκε στους διαδηλωτές δηλώνοντας την συμπαράστασή του σε μία συνέντευξη Τύπου με την δήμαρχο της Ατλάντα και την ίδια ημέρα ανέβασαν και το A Few Words For The Firing Squad (radiation).


Meek Mill - Otherside of America
"Reporting live from the other side/Same corner where my brothers died".
Ο Meek Mill πάντοτε παίρνει θέση και δεν μασάει τα λόγια του. Εδώ και καιρό μάχεται για τα δικαιώματα των φυλακισμένων στις ΗΠΑ. Τα δικαιώματα των ανθρώπων στην άλλη πλευρά, τον εφιάλτη του αμερικανικού ονείρου.


Lil B - I Am George Floyd
Ακριβώς τα ίδια ισχύουν και για τον Lil B από την Καλιφόρνια. Ακτιβιστής και σπουδαίος ρήτορας, αλλά κι ένας εξαιρετικός μουσικός που καταπιάνεται με όλα τα είδη.


Conway the Machine - Front Lines
Από τη Νέα Υόρκη ο Demond Price ή Conway The Machine ηχογράφησε το Front Lines. Ένα ακόμα ραπ χτύπημα στη ρατσιστική Αμερική...


Bob Mould - American Crisis
Από την διαμαρτυρία, όμως, δεν θα μπορούσε να λείπει και το ροκ κι ο Bob Mould ανέβασε έναν πραγματικό δυναμίτη που τσακίζει τον Donald Trump.


Yo La Tengo - Tom Courtenay
Οι πάντοτε αντισυμβατικοί Yo La Tengo κυκλοφορούν μία νέα εκδοχή του Tom Courtenay γιορτάζοντας την 25η επέτειο κυκλοφορίας του άλμπουμ τους Electr-o-pura, Το βίντεο είναι απολαυστικό.


Elvis Costello - No Flag
Κι ο Elvis ξαναγυρίζει στα πρώτα του χρόνια με ένα punk τραγούδι δήλωση των πολιτικών του πιστεύω.


Kate NV - Plans
Για την ηλεκτρονική σκηνή της Ρωσίας έχουμε γράψει αρκετές φορές. Η μοσχοβίτισσα Kate Shilonosova ή Kate NV είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες μουσικούς αυτής της σκηνής και η νέα της δουλειά είναι ένα πραγματικό διαμάντι πειραματικής pop.

Σχόλια