Τα τραγούδια της εβδομάδας


12 - 18 Απριλίου 2020

Η μουσική δεν σταματά. Αυτή την εβδομάδα ακούμε Laura Marling, EOB, Iceage, Neil Young, Momma, Strokes, (Sandy) Alex G, Gorillaz με Peter Hook και Georgia, M.I.A. και Leon Bridges με John Mayer.

Laura Marling - Held Down
Τρία χρόνια μετά το Semper Femina η αγγλίδα τραγουδοποιός επέστρεψε αθόρυβα με το έβδομο άλμπουμ της Song For Our Daughter το οποίο κυκλοφόρησε την Παρασκευή 10 Απριλίου και μπορείτε να το ακούσετε και από τος υπηρεσίες streaming. Το Held Down είναι μία από τις δυνατότερες στιγμές του. Ταυτόχρονα, ανέβηκε και μία ταινία μικρού μήκους με αποσπάσματα όλων των τραγουδιών.




EOB, Laura Marling - Cloak Of The Night
Από τη νέα δουλειά του κιθαρίστα των Radiohead Ed O'Brien ακούσαμε δείγματα ήδη από την αρχή του χρόνου. Τελευταίο, ένα τραγούδι συνεργασίας με την Laura Marling που παρότι η σύνθεση είναι του Ed ακούγεται περισσότερο σαν δικό της.


Iceage - Lockdown Blues
Όλες τις ημέρες της καραντίνας έχουμε δει πολλούς μουσικούς να ανεβάζουν ηχογραφήσεις με κεντρικό θέμα το lockdown. Οι περισσότερες πρόχειρες και μέσα από τα σπίτια τους. Όμως, οι δανοί Iceage παραδίδουν μία καθόλα κανονική ηχογράφηση με ένα πολύ καλό, μάλιστα, τραγούδι.



Momma - Double Dare
Τις γνωρίσαμε μέσα από το ντεμπούτο τους Interloper το 2018. Το ντουέτο, ουσιαστικά, των Etta Friedman και Allegra Weingarten, φοιτήτριες και οι δύο, επιστρέφουν με το Two Of Me και το Double Dare είναι ένα ξεχωριστό κιθαριστικό indie τραγούδι.


The Strokes - Brooklyn Bridge To Chorus
Το New Abnormal κυκλοφόρησε την Παρασκευή που μας πέρασε και είναι διαθέσιμο σε όλες τις πλατφόρμες. Και το Brooklyn Bridge To Chorus είναι μία από τις πιο δυνατές στιγμές του.


(Sandy) Alex G - Rosebush
Ένα μικρό διαμαντάκι από τον εξαιρετικό (Sandy) Alex G ή Alexander Giannascoli όπως είναι το πραγματικό του όνομα. Κι αυτή τη φορά ο Alex καταθέτει μία σύντομη σπουδή του στην τζαζ.



Gorillaz feat. Peter Hook & Georgia - Aries
Τρίτο μέρος του project των Gorillaz που κυκλοφορούν ένα τραγούδι κάθε μήνα. Αυτή τη φορά έχουμε τον Peter Hook των New Order και το χαρακτηριστικό του μπάσο και μία από τις καλύτερες γυναίκες της νέας pop βρετανικής σκηνής, την Georgia.


Neil Young with Crazy Horse - Shut It Down 2020
Τι κι αν το Shut It Down γράφτηκε για το Colorado, το περυσινό άλμπουμ του Neil και των Crazy Horse. Το τραγούδι μοιάζει σα να γράφτηκε για την καραντίνα και σε ανατριχιάζει όταν ο Neil Young τραγουδάει "Have to shut the whole system down". Το βίντεο, επίσης, γυρίστηκε πριν την καραντίνα.


Leon Bridges - Inside Friend (Official Audio) ft. John Mayer
Ένας από τους καλύτερους soul μουσικούς της τελευταίας δεκαετίας συναντιέται με έναν από τους καλύτερους κιθαρίστες της εποχής μας σε ένα jam ανατριχιαστικό.


M.I.A - OHMNI W202091
Τρία χρόνια έχει να βγάλει κάτι η M.I.A. γιορτάζει τα 15 χρόνια από το ντεμπούτο της με ένα νέο τραγούδι που προσφέρει δωρεάν μέσα από το Patreon.

Σχόλια