Τα τραγούδια της εβδομάδας 16 - 22 Δεκεμβρίου 2020

 


Η Taylor Swift κλείνει τη χρονιά με ένα ακόμα πολύ καλό άλμπουμ, συνέχεια του Folklore, οι Avalanches κυκλοφορούν το τρίτο άλμπουμ τους, οι Tindersticks διασκευάζουν Television Personalities, ο Tom Wilson συνεργάζεται με την iskwē και τον τζαζίστα Chuck Copenace, η Emma Ruth Rundle με τους metal Thou, οι The Comet Is Coming με τον ποιητή Joshua Idehen, ο Channel Tres με τον Tyler, The Creator, η King Princess με νέο τραγούδι, οι Cleopatrick με ένα ακόμα δυνατό καναδέζικο ροκ κομμάτι κι οι Greta Van Fleet επιστρέφουν δυναμικά. Εβδομάδα συνεργασιών και ευχάριστων εκπλήξεων.

Taylor Swift – No Body, No Crime και Evermore feat. Bon Iver

Κι ενώ ακόμα βρισκόμαστε υπό την επήρεια του Folklore, ενός από τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς, η Taylor Swift μας προσφέρει μία ακόμα ευχάριστη έκπληξη για το κλείσιμο του χρόνου. To Evermore κυκλοφόρησε 11 Δεκεμβρίου και έρχεται είτε σαν συνέχεια είτε σαν συμπλήρωμα του Folklore. Ισως, αν βρισκόμασταν 20 χρόνια πίσω να κυκλοφορούσαν ως ένα διπλό άλμπουμ, αλλά σήμερα σχεδόν ξεχνάμε τι σημαίνει άλμπουμ. Το No Body, No Crime είναι από τις κορυφαίες στιγμές του Evermore (βάζουν λίγο το χεράκι τους και οι Haim), αλλά και το ομότιτλο τραγούδι με τον Bon Iver είναι εξίσου σπουδαίο.



The Avalanches - The Divine Chord ft. MGMT, Johnny Marr

11 Δεκεμβρίου κυκλοφόρησε και το τρίτο άλμπουμ των αυστραλών Avalanches με τον τίτλο We Will Always Love You και την ίδια ημέρα παρουσίασαν ακόμα ένα single από αυτό που τους βρίσκει να συνεργάζονται με τους MGMT και τον Johnny Marr.


Tindersticks - You'll Ηave Τo Scream Louder

Ένα νέο τραγούδι κι από τους Tindersticks με μία απρόσμενη διασκευή του You'll Ηave Τo Scream Louder των Television Personalities από το κλασικό άλμπουμ τους Painted Word. Ο Stuart Staples εξηγεί με ένα σημείωμά του στο bandcamp tindersticks (bandcamp.com) πώς κατέληξε σ’ αυτή την ηχογράφηση.

iskwē & Tom Wilson - Blue Moon Drive

Ενας σπουδαίος βετεράνος μουσικός του Καναδά, ινδιάνικης καταγωγής, ο Tom Wilson συναντιέται με τη νέα και πολύ σημαντική multi artist ινδιάνα iskwē (κοινό τους σημείο, επίσης, ότι και οι δύο έχουν πάρει τουλάχιστον ένα Juno Award) και  τον επίσης ινδιάνο τρομπετίστα και σημαντικό μουσικό της καναδέζικης τζαζ Chuck Copenace. Το αποτέλεσμα είναι ένα εντυπωσιακό και ατμοσφαιρικό folk-blues-jazz τραγούδι.

Emma Ruth Rundle & Thou – Hollywood

To folk rock της αμερικανίδας Emma Ruth Rundle παντρεύεται με το sludge metal των Thou σε μία συνέχεια της συνεργασίας τους στο εξαιρετικό φετινό άλμπουμ May Our Chambers Be Full. Η διασκευή τους αυτή στο τραγούδι των Cranberries περιλαμβάνεται σε ένα EP μ τραγούδια που ηχογράφησαν για το άλμπουμ, αλλά δεν συμπεριλήφθηκαν σ’ αυτό.

The Comet Is Coming ft. Joshua Idehen - Imminent

Οι καταπληκτικοί The Comet Is Coming, ένα από τα ονόματα της πολύ ενδιαφέρουσας βρετανικής τζαζ σκηνής, συναντιούνται με τον ποιητή Joshua Idehen σε μία ακόμα σπουδαία και πρωτοποριακή ηχογράφηση σαν αυτές της συνεργασίας τους με την Kate Tempest.


King Princess – Pain
Πέρυσι κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της η 22χρονη αμερικανίδα Mikaela Mullaney Straus και φέτος επιστρέφει με το Pain, ένα δείγμα καλής pop στο οποίο χρησιμοποιεί και μέρος του Tom's Diner της Suzanne Vega.


Channel Tres (Feat. Tyler, The Creator) - Fuego
Ο Channel Tres, από τους καλύτερους νέους μαύρους μουσικούς, συνεργάζεται με τον εξίσου σημαντικό Tyler, The Creator σε ένα τραγούδι με επιρροές Barry White από το νέο του άλμπουμ i can’t go outside που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες.


Cleopatrick – Good Grief
Δύο χρόνια μετά το δεύτερο άλμπουμ τους οι καναδοί hard rock-punk Cleopatrick επιστρέφουν με ένα νέο τραγούδι προπομπό της νέας τους δουλειάς.


Greta Van Fleet - Age of Machine
Τι κι αν μοιάζουν πολύ στους Led Zeppelin; Οι αμερικανοί Greta Van Fleet είναι απολαυστικοί και μας ταξιδεύουν πίσω στις ένδοξες μέρες του ροκ. Το νέο τους άλμπουμ θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του ’21 θα έχει τον τίτλο The Battle at Garden's Gate και το Age Of Machine είναι το πρώτο δείγμα.






Σχόλια