Τα τραγούδια της εβδομάδας 06-13/04/2019



Ο James Blake συναντά τη Rosalia, οι Mini Mansions την Alison Mosshart, οι Titus Andrinicus κι οι Priests με τις alternative punk πινελιές τους, οι Lumineers και το νέο country rock, οι National με ακόμα ένα νέο τραγούδι, η νεαρή Tash Sultana δίπλα στην Aurora και την No Name, οι Certain Ratio με μια διασκευή απτα παλιά κι ο Brad Mehldau κι η νέα τζαζ ντύνουν μουσικά την εβδομάδα.

James Blake - Barefoot In The Park (feat. Rosalía)
Ο Βρετανός που άλλαξε την μουσική γι' αυτή τη δεκαετία με τις παράξενες, αλλά προσεγμένες παραγωγές του συναντά το κορίτσι θαύμα από την Ισπανία για ένα τραγούδι που πηγαινοέρχεται από την ηλεκτρονική και τη soul στην ισπανική φολκ για ένα μοναδικό αποτέλεσμα.


Mini Mansions - Hey Lover ft. Alison Mosshart
Ο Zach Dawes των Last Shadow Puppets, ο Michael Shuman των Queens Of The Stone Age κι ο Tyler Parkford, δηλαδή οι Mini Mansions επιστρέφουν φέτος με το τέταρτο άλμπουμ τους και στο πρώτο τραγούδι συναντούν την Alison Mosshart των Kills σε έναν ερωτικό διάλογο αλά Je t'aime mois non plus στην alternative εκδοχή του.


Titus Andronicus – (I Blame) Society
Ενα από τα καλύτερα alternative σχήματα της χιλιετίας μας επιστρέφουν με νέο άλμπουμ τον Μάιο κι ένα punk τραγούδι ως πρώτο δείγμα.


Priests - Jesus' Son
Στα ίδια ηχητικά μονοπάτια κι οι Priests με ένα ακόμα δυνατό τραγούδι από το τελευταίο τους άλμπουμ  The Seduction of Kansas που είναι ένα από τα καλύτερα που έχουμε ακούσει φέτος.


The Lumineers – Gloria
Τρίτο άλμπουμ για ένα από τα καλύτερα folk rock σχήματα του καιρού μας.


A Certain Ratio – Houses In Motion
40 χρόνια συμπληρώνονται από την πρώτη κυκλοφορία αυτού του ιδιαίτερου βρετανικού σχήματος και το γιορτάζουν με την κυκλοφορία ενός box με 54 τραγούδια, 20 από τα οποία είναι ακυκλοφόρητα όπως αυτή η καταπληκτική διασκευή του Houses In Motion των Talking Heads που αρχικά επρόκειτο να ηχογραφηθεί με φωνητικά της Grace Jones.


The National – Light Years
17 Μαϊου κυκλοφορεί το νέο τους άλμπουμ κι αυτό είναι ένα ακόμα δείγμα...


Brad Mehldau - The Garden
Ο Brad Mehldau πάει την τζαζ μερικά χρόνια μπροστά με τις συνθέσεις του να καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα από τη soul και την world music μέχρι την κλασική και την παραδοσιακή τζαζ. Από τους σημαντικότερους μουσικούς του καιρού μας.


Tash Sultana - Can't Buy Happiness
Ξεκινώντας από το youtube παίζοντας μόνη στο σπίτι της η αυστραλέζα Tash Sultana διέθετε πλούσιο ταλέντο για να κλειστεί μόνο στον χώρο της.


Aurora – The Seed
Το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε και για τη νορβηγίδα και σχεδόν συνομήλικη της Tash που τον Ιούνιο θα κυκλοφορήσει το τρίτο άλμπουμ της A Different Kind of Human (Step 2), συνέχεια του περυσινού Step 1 .


No Name – Song 32
Οσο για την Fatimah Nyeema Warner ή No Name μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι είναι ό,τι καλύτερο και ειλικρινέστερο από το χώρο της ραπ τα τελευταία χρόνια.



Σχόλια