Τα τραγούδια της εβδομάδας


22 - 28 Φεβρουαρίου

Ο Sufjan Stevens συναντιέται μουσικά με τον πατριό του Lowell Brams, η Waxahatchee μας προσφέρει ακόμα ένα εξαιρετικό δείγμα από το αναμενόμενο άλμπουμ της, οι Strokes επιστρέφουν στις μέρες του Is This It κι οι Avalanches μας ξαφνιάζουν ακόμα μια φορά ευχάριστα σε μία συνεργασία τους με τον Blood Orange. Ακούμε ακόμα τους King Krule, Yves Tumor, Man Man, Wilma Archer, Pearl Jam και Sir Richard Bishop.

Sufjan Stevens, Lowell Brams - The Runaround
Πάνε πέντε χρόνια από τότε που ο Sufjan Stevens μας χάρισε το υπέροχο Carrie & Lowell που έμοιαζε να είναι ο τρόπος του να διαχειριστεί τον θάνατο της μητέρας του το 2012, η οποία τον είχε εγκαταλείψει σε ηλικία ενός έτους. Ο Sufjan, παρόλα αυτά, έστησε τη δισκογραφική του εταιρία Asthmatic Kitty με τη βοήθεια του συζύγου της μητέρας του Lowell Brams και τώρα ηχογραφεί μαζί του κι ένα άλμπουμ. Και για ακόμα μια φορά αφήνει στην άκρη την folk για να καταπιαστεί με το ambient και το new age και το Runaround είναι ένα μικρό κομψοτέχνημα με επιρροές από Brian Eno μέχρι και Tangerine Dream. Εξαιρετικό, επίσης, και το βίντεό του. Το άλμπουμ Aporia θα κυκλοφορήσει 27 Μαρτίου.


Waxahatchee - Lilacs
Δεύτερο τραγούδι μετά το Fire από το νέο  της άλμπουμ Saint Cloud που θα κυκλοφορήσει 27 Μαρτίου κι η Katie Crutchfield μας χαρίζει ένα ακόμα εξαιρετικό δείγμα folk rock παντρεύοντας ακουστικά τον Bob Dylan με την Alanis Morissette.



The Strokes - Bad Decisions
Την περασμένη εβδομάδα ακούσαμε το At The Door, ένα παράξενο για Strokes τραγούδι και τώρα με το Bad Decisions μας επαναφέρουν στην κανονικότητά τους με τις κιθάρες και τον rock ήχο τους. Τι κι αν θυμίζει πολύ το Dancing With Myself του Billy Idol (και πού είναι το κακό, δηλαδή;) το Bad Decisions είναι ό,τι  καλύτερο έχουν γράψει από το ντεμπούτο τους Is This It. Το άλμπουμ τους The New Abnormal έρχεται στις 10 Απριλίου σε παραγωγή Rick Rubin.



King Krule - Cellular
Τέταρτο άλμπουμ για τον βρετανό Archy Ivan Marshall ή King Krule. Man Alive!, ο τίτλος, κυκλοφόρησε την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου κι είχαμε ήδη τρία δείγματα ώς τώρα με το πρώτο, μία ταινία μικρού μήκους όπου παρουσίαζε τρία τραγούδια. Το Cellular που ανοίγει τον δίσκο, είναι ένα αλλόκοτο ηλεκτρονικό, jazzy post punk, όσο κι ο συνδυασμός σας ακούγεται περίεργος.



The Avalanches feat. Blood Orange - We Will Always Love You
Δεν υπάρχουν πολλά παραδείγματα στην ιστορία της μουσικής με συγκροτήματα ή καλλιτέχνες που έκαναν 16 ολόκληρα χρόνια να κυκλοφορήσουν κάτι μετά το ντεμπούτο τους. Αυτό συνέβη με τους αυστραλούς Avalanches που μας ξάφνιασαν ευχάριστα με το Since I Left You, ένα διαμαντάκι της dance κουλτούρας και επανήλθαν το 2016 με το Wildflower. Φαίνεται, λοιπόν, ότι το '16 επέστρεψαν για να μείνουν. Το We Will Always Love You είναι ένα ακόμα εξαίρετο δείγμα της μουσικής τους συρραφής του παρελθόντος με το μέλλον και σ' αυτό βοηθά ο Dev Hynes (Blood Orange), αλλά και το sample των Roches και του Hammond Song από το 1979 κι ένα άλμπουμ παραγωγής του σπουδαίου Robert Fripp.



Yves Tumor - Gospel For A New Century
O Sean Bowie επιστρέφει με το τέταρτο άλμπουμ του Heaven to a Tortured Mind στις 3 Απριλίου και το πρώτο δείγμα απ' αυτό είναι το Gospel For A New Century μία σύνθεση που συνδυάζει την jazz με την soul και το hip-hop με τρόπο που μόνον ο ίδιος μπορεί. Εξαιρετικό και παράξενο και το βίντεο.


Man Man - Cloud Nein
Είναι παράξενοι αυτοί οι τύποι από τη Philadelphia. Από το ξεκίνημά τους ήταν. Αλλά έχουν κι ένα τρόπο να σκαρώνουν πιασάρικες μελωδίες όχι, όμως, και φτηνές. Το Cloud Nein, το νέο τους τραγούδι επτά ολόκληρα χρόνια μετά το τελευταίο τους άλμπουμ On Oni Pond ξεχειλίζει από ειρωνεία, την οποία, άλλωστε, πάντοτε είχαν σε ικανές ποσότητες οι Man Man κι ο leader τους Ryan Kattner ή Honus Honus. Είναι, όμως, και χαρά ζωής να το ακούς και να φέρνει στο νου εικόνες και  ήχους των Beatles.



Wilma Archer featuring Laura Groves and Samuel T. Herring - Decades
Ντεμπούτο άλμπουμ για τον Will Archer ως Wilma Archer. Υπάρχουν, φυσικά, και άλλες κυκλοφορίες του, αλλά ως Slime και πέρυσι ως Wilma Vritra. Το A Western Circular θα κυκλοφορήσει 3 Απριλίου και στο Decades συνεργάζεται με τον Samuel T. Herring των Future Islands και την Laura Groves από την οποία έχουμε αρκετά χρόνια να ακούσουμε κάτι δικό της.



Pearl Jam - Superblood Wolfmoon
Με αγωνία και λαχτάρα περιμένουμε το νέο άλμπουμ των Pearl Jam και μετά το Dance Of The Clairvoyants που ηχητικά παρέπεμπε ακόμα και σε Talking Heads έρχεται το Superblood Wolfmoon να βάλει τα πράγματα στη θέση τους με τον γνωστό ροκ ήχο των Jam.



Sir Richard Bishop - The Coming of the Rats
Νέα δουλειά για τον Richard Bishop που δεν ξεχνάει τους πειραματισμούς και ακροβατισμούς των ημερών των Sun City Girls και στο The Coming Of The Rats ακούμε ένα παράξενο όσο και ελκυστικό πάντρεμα της folk με την ambient.

Σχόλια