Τα τραγούδια της εβδομάδας


9 - 15 Φεβρουαρίου 2020

Σε μία πραγματικότητα κυκλοφορίας μισού εκατομμυρίου νέων τραγουδιών τον μήνα μέσω των υπηρεσιών streaming προσπαθούμε να ξεχωρίσουμε κάθε εβδομάδα όσα πιστεύουμε ότι αξίζουν να ακουστούν μέσα από εκατοντάδες ακροάσεις. Αυτή την εβδομάδα ακούμε Porridge Radio, Adam Lambert, Nadine Shah, LaRoux, Rustin Man, Ghostpoet, Levellers, Baxter Dury, Pottery, Sharon Van Etten.

Sharon Van Etten - Beaten Down
Έχοντας κυκλοφορήσει πριν μερικούς μήνες ένα εξαιρετικό άλμπουμ, το Remind Me Tomorrow, που βρέθηκε σε όλες τις λίστες με τα κορυφαία του 2019 κι ένα, επίσης από τα καλύτερα, τραγούδι το Seventeen η Sharon Van Etten μοιάζει να βρίσκεται σε δημιουργικό οργασμό αφού ξεκινά και το 2020 με ένα εξίσου δυνατό τραγούδι. Το Beaten Down είναι λιγότερο σκοτεινό από όσο μας έχει συνηθίσει, αλλά, ίσως, να παίζει ρόλο σ' αυτό και το γεγονός ότι άφησε τη Νέα Υόρκη για το Λος Άντζελες.


Pottery - Texas Drums Pt I & II
Το post punk, αλλά και οι Talking Heads ακούγονται ξανά περισσότερο επίκαιροι από ποτέ και συγκροτήματα όπως οι Pottery απ' το Τορόντο είναι η καλύτερη απόδειξη γι' αυτό. Το νέο τους single, Texas Drums Pt I & II είναι πραγματικά δύο τραγούδια αφού στο πρώτο μέρος ακούς μία μπάντα έντονα επηρεασμένη από Talking Heads και Gang Of Four και στο δεύτερο μία space rock ψυχεδελική μπάντα. Το άλμπουμ τους Welcome to Bobby’s Motel θα κυκλοφορήσει 10 Απριλίου απ' την Partisan Records.



Baxter Dury - I'm Not Your Dog
Για τον Baxter, γιο του Ian Dury ξαναγράψαμε σ΄αυτή τη στήλη πριν μερικούς μήνες. Ακόμα ένα δείγμα, λοιπόν, από την τελευταία του δουλειά με έντονο άρωμα Gainsbourg αυτή τη φορά.



Levellers - Food Roof Family
Έχοντας πάρει το όνομά τους από το κοινωνικό κίνημα του 17ου αιώνα στην Αγγλία, οι Levellers, μία από τις πιο πολιτικές μπάντες εδώ και δεκαετίες, από τα τέλη της δεκαετίες του '80 οπότε και ξεκίνησαν συνεχίζουν το ίδιο αντισυμβατικά μέχρι και σήμερα. Άλλωστε, είναι ένα απούτως ανεξάρτητο εγχείρημα με απόλυτη δημιουργική ελευθερία. Η νέα τους δουλειά θα κυκλοφορήσει 14 Αυγούστου, θα φέρει τον τίτλο Peace, θα είναι η πρώτη μετά από οκτώ χρόνια και ήδη έχουμε το πρώτο δείγμα.


Ghostpoet – Concrete Pony
Μάιο θα κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ του Obaro Ejimiwe ή Ghostpoet με τίτλο I Grow Tired But Dare Not Fall Asleep και το Concrete Pony είναι ακόμα μια βουτιά στον παράξενο και σκοτεινό κόσμο του.



Rustin Man - Jackie's Room
Τρίτο άλμπουμ για τον πρώην μπασίστα των Talk Talk, Paul Webb. Ο τίτλος του Clockdust και έρχεται ένα μόλις χρόνο μετά το Drift Code που κυκλοφόρησε πέρυσι σπάζοντας τη σιωπή του έπειτα από το ντεμπούτο του το 2002 παρέα με την Beth Gibbons των Portishead.



Porridge Radio - Sweet
Οι Porridge Radio είναι ένα από τα καλύτερα indie rock σχήματα που έβγαλε η Αγγλία τα τελευταία χρόνια. Τρία κορίτσια κι ένα αγόρι στα τύμπανα. Κινητήρια δύναμη η Dana Margolin, frontwoman τους, επιθετική και δυναμική όπως και τα τραγούδια της. Από το '15 ώς σήμερα έχουν κυκλοφορήσει τέσσερα άλμπουμ και το Every Bad θα είναι το πέμπτο τους και πρώτο για την Secretly Canadian.


Nadine Shah - Ladies For Babies (Goats For Love)
Η Nadine Shah είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες μουσικούς της Μ. Βρετανίας την τελευταία δεκαετία. Και μία απόδειξη του πόσο γοητευτική δημιουργικά μπορεί να είναι η πρόσμιξη φυλών και πολιτισμών καθώς είναι κόρη αγγλίδας με νορβηγικές ρίζες και πακιστανού μετανάστη. Έντονα πολιτικοποιημένη στο τέταρτο άλμπουμ της που θα κυκλοφορήσει αρχές καλοκαιριού με τον τίτλο Kitchen Sink δηλώνει ότι καταπιάνεται με ζητήματα σεξισμού. Πρώτο τραγούδι που κυκλοφόρησε το Ladies For Babies (Goats For Love), ένα σχόλιο επάνω στη θέση της γυναίκας στον γάμο.



La Roux - Automatic Driver
Τρίτο άλμπουμ για την Elly Jackson, ο τίτλος του Supervision, κυκλοφόρησε την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου και το τρίτο single την απομακρύνει ακόμα περισσότερο από τον synth-pop ήχο.



Adam Lambert - Roses ft. Nile Rodgers
Velvet θα τιτλοφορείται το νέο άλμπουμ του Adam Lambert, του μοναδικού, ίσως, πραγματικά αξιόλογου μουσικού που βγήκε από talent show και λίγο μετά βρέθηκε να τραγουδάει με τους Queen. Στο Roses κιθάρα παίζει ο Nile Rodgers.

Σχόλια