Τα τραγούδια της εβδομάδας


08 - 14 Μαρτίου 2020

Οι αδελφές Haim παρουσιάζουν ακόμα ένα πολύ καλό τραγούδι λίγο πριν την κυκλοφορία του τέταρτου άλμπουμ τους. Οι Car Seat Headrest στην ηλεκτρονική τους στροφή, οι Moaning και οι  STRFKR σώζουν το indie rock, η Hannah Georgas κι η Courtney Marie Andrews επιστρέφουν με πολύ καλές δουλειές ενώ οι Stealing Sheep, Fizzler και Alabaster dePlume εκπροσωπούν την πολύχρωμη βρετανική σκηνή από την electropop και την rap μέχρι την jazz.

Haim - The Steps
Τέταρτο τραγούδι από το αναμενόμενο να κυκλοφορήσει 24 Απριλίου τρίτο άλμπουμ τους Women In Music Part III και οι τρεις αδελφές Haim δεν έχουν χάσει τίποτα από τη ζωντάνια και τον αυθορμητισμό τους. Το βίντεο κλιπ είναι και πάλι σκηνοθετημένο από τον Paul Thomas Anderson (Boogie Nights, Magnolia, There Will Be Blood) με τη βοήθεια της Danielle.


Moaning - Make It Stop
Κάπου ανάμεσα στο post punk και το shoegaze οι Moaning από το Λος Άντζελες κυκλοφορούν το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο Uneasy Laughter στις 20 Μαρτίου. Είχε προηγηθεί το ομώνυμο ντεμπούτο τους το 2018. Το Make It Stop είναι ένα τραγούδι που εξερευνά την κατάθλιψη και  το βίντεο δεν είναι παρά ένα κολάζ της ίδιας της μπάντας.



STRFKR - Never The Same
Τέσσερα χρόνια μετά το τελευταίο τους άλμπουμ Being No One, Going Nowhere και δώδεκα μετά το πολύ καλό ντεμπούτο τους Starfucker η μπάντα από το Πόρτλαντ επιστρέφει με ένα νέο τραγούδι περισσότερο ροκ από ό,τι έχουν γράψει μέχρι σήμερα.


Courtney Marie Andrews - If I Told
Μετά από τέσσερα προσωπικά άλμπουμ και μία διετία συνεργασίας της με τους Jimmy Eat World (έπαιζε κίμπορντς στις συναυλίες τους ενώ είχε κάνει δεύτερα φωνητικά σε άλμπουμ τους) η Courtney Marie Andrews επιστρέφει στις 5 Ιουνίου με το Old Flowers και τη συνεργασία των Matthew Davidson και του James Krivchenia των Big Thief. Το If I Told είναι το πρώτο τραγούδι που ανέβασε.


Hannah Georgas - That Emotion
Έχοντας ήδη τέσσερα βραβεία Juno στις αποσκευές της η καναδέζα Hannah Gorgas ενώ πέρυσι ήταν μέλος της μπάντας των National στην παγκόσμια περιοδεία τους. Λίγο πριν είχε ήδη ξεκινήσει να δουλεύει επάνω στη νέα της δουλειά με τον Aaron Dessner των National και το πρώτο δείγμα έρχεται με το That Emotion που χαρακτηρίζεται από την κιθάρα του Dessner και τα πάντοτε ξεχωριστά φωνητικά της.


Car Seat Headrest - Can't Cool Me Down
Δέκα χρόνια μετά το ντεμπούτο τους οι Car Seat Headrest του Will Toledo επιστρέφουν με ένα νέο τραγούδι. Στο Can't Cool Me Down ακούγονται περισσότερο ηλεκτρονικοί από όσο τους έχουμε συνηθίσει.


Stealing Sheep - Just Do
Από το Λίβερπουλ οι Stealing Sheep ένα χρόνο μετά το τελευταίο τους άλμπουμ κυκλοφορούν μία παράξενη όσο και εθιστική ηχογράφηση με το Just Do να ισορροπεί ανάμεσα στους Kraftwerk και την drum 'n' bass.


Fizzler - Minimum Wage
Ακόμα ένας πολύ καλός ράπερ από τη βρετανική σκηνή ο Fizzler θίγει με τον δικό του προκλητικό τρόπο το πρόβλημα της ανεργίας και της σκληρής λιτότητας που πλήττει τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα σε όλο τον κόσμο.



Alabaster dePlume - What's Missing
Έχω ξαναγράψει για την βρετανική jazz σκηνή που τα τελευταία δέκα χρόνια είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που συμβαίνουν στη μουσική. Μία από τις εξέχουσες μορφές της είναι ο σαξοφωνίστας Angus Fairbairn ή Alabaster dePlume. Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε ακόμα ένα εξαιρετικό άλμπουμ το To Cy & Lee: Instrumentals Vol. 1 με νέες, αλλά και παλαιότερες ηχογραφήσεις του. Το What's Missing είναι μία από τις καλύτερες στιγμές του με το βίντεο να παραθέτει σε κείμενο τον τελευταίο λόγο του Σαλβαδόρ Αλιέντε προς τον χιλιανό λαό λίγο πριν αυτοκτονήσει ώστε να αποφύγει τη σύλληψή του ή τη δολοφονία του από τον στρατό του Πινοσέτ.

Σχόλια