Τα τραγούδια της εβδομάδας


15 - 22 Μαρτίου 2020

Σε συνθήκες απομόνωσης καθώς #μένουμε σπίτι η μουσική, τα βιβλία, οι ταινίες είναι η μόνη έξοδος προς την αισιοδοξία. Αυτή την εβδομάδα ακούμε τους Thao & The Get Down Stay Down, Briston Maroney, Sharon Van Etten, Killers, Girlpool, Rufus Wainwright, Norah Jones, Steven Wilson, Yves Tumor, Riz Ahmed.

Riz Ahmed - Any Day (feat. Jay Sean) & The Breakup (Shikwa)
Συνήθως αντιμετωπίζω με σκεπτικισμό καλλιτέχνες όπως ο βρετανός ράπερ και ηθοποιός Rizwan Ahmed κι αυτό λόγω της ευρείας αναγνώρισής του από τα κατεστημένα μη μουσικά μίντια όπως το Time που το 2017 τον συμπεριέλαβε στη λίστα των 100 πιο επιδραστικών προσωπικοτήτων παγκοσμίως. Όμως, ο Raz είναι ένας εξαιρετικός μουσικός και ποιητής, αλλά και ένας πραγματικά πολύ καλός ηθοποιός (The Road to Guantanamo, Nightcrawler, Rogue One). Και πολυβραβευμένος και έντονα πολιτικός. Στο The Breakup, μία spoken word ηχογράφηση, θα πάρετε μια γεύση όλων αυτών των ιδιοτήτων του ενώ το Any Day σε συνεργασία με τον Jay Sean είναι ένα εξαιρετικό ethnorap τραγούδι. Και τα δύο από τον τελευταίο του δίσκο The Long Goodbye που κυκλοφόρησε στις 6 του μήνα.






Yves Tumor - Kerosene!
Πρόσφατα (στα τραγούδια της εβδομάδας της 23ης Φεβρουαρίου) γράψαμε για το νέο άλμπουμ του Sean Bowie και το άλμπουμ του Heaven to a Tortured Mind που κυκλοφορεί στις 3 Απριλίου. Σήμερα φιλοξενούμε ένα ακόμα διαμάντι.


Steven Wilson - Personal Shopper
Έκτο προσωπικό άλμπουμ για τον Steven Wilson, τον ιθύνοντα νου των Porcupine Tree. Το The Future Bites κυκλοφορεί 12 Ιουνίου και το Personal Shopper είναι το πρώτο δείγμα. Μία σύνθεση φουτουριστική που στηρίζεται στο μπάσο και τη ντραμς και παντρεύει την dance με το rock χωρίς να χάνει την επαφή του με το prog rock και τις επιρροές του από Pink Floyd.



Norah Jones - I'm Alive
Η υπέροχη Norah Jones ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στις 8 Μαΐου το έβδομο άλμπουμ της Pick Me Up Off the Floor. Στο νέο της τραγούδι συνεργάζεται με τον Jeff Tweedy των Wilco, ο οποίος παίζει κιθάρα ενώ στην ντραμς είναι ο γιος του Spencer.



Rufus Wainwright - Pièce à Vivre
12 Απριλίου κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ του Rufus Wainwright με τον τίτλο Unfollow the Rules. Ένα άλμπουμ με το οποίο γυρίζει στον ήχο και το ύφος που μας είχε συνηθίσει πριν τις τελευταίες του δουλειές.



Girlpool - Like I'm Winning It
Απ' το Los Angeles οι Girlpool, ντουέτο ουσιαστικά των Avery Tucker και Harmony Tividad επιστρέφουν με ένα νέο τραγούδι ένα χρόνο μετά το τελευταίο άλμπουμ τους What Chaos is Imaginary.



The Killers - Caution
Οι Killers είναι πια ένα κλασικό συγκρότημα σταδίων, αλλά η μουσική τους εξακολουθεί να είναι ενδιαφέρουσα. 29 Μαΐου κυκλοφορούν το νέο τους άλμπουμ Imploding The Mirage και στο πρώτο single συνεργάζονται με τον Lindsey Buckingham, τον πρώην κιθαρίστα των Fleetwood Mac.



Sharon Van Etten - Staring At A Mountain
Δεν υπάρχει δουλειά της Sharon που είναι λιγότερο από εξαιρετική. Από το περυσινό της άλμπουμ Remind Me Tomorrow μέχρι και το πρόσφατο τραγούδι της Beaten Down. Τώρα έχουμε ακόμα ένα. Το Staring At A Mountain που γράφτηκε για την ταινία Never Rarely Sometimes Always της Eliza Hittman και ακούγεται στους τίτλους.



Briston Maroney - The Garden
Ένα από τα νέα παιδιά που σίγουρα θα μας απασχολήσει μέσα στη χρονιά. Ο αμερικανός Briston Maroney έχει ήδη κυκλοφορήσει κάποια ΕΡ ενώ αυτή την εβδομάδα παρουσιάστηκε κι από το βρετανικό ΝΜΕ ως ένα από τα σημαντικά νέα ονόματα. Τελευταία του ηχογράφηση το The Garden.



Thao & The Get Down Stay Down - Temple
Μία από τις πιο ιδιαίτερες μουσικούς της folk rock σκηνής της Αμερικής η Thao Nguyen επιστρέφει στις 15 Μαΐου με νέο άλμπουμ με τον τίτλο Temple τέσσερα χρόνια μετά το πολύ καλό A Man Alive του 2016.



Σχόλια