Τα τραγούδια της εβδομάδας


05 - 12 Απριλίου
Καθώς η παγκόσμια καραντίνα και ειδικά του δυτικού κόσμου συνεχίζεται οι νέες παραγωγές αρχίζουν να λιγοστεύουν δραματικά κι ακόμα τροφοδοτούμαστε με ό,τι πρόλαβε να ηχογραφηθεί προ καραντίνας κυρίως. Αυτή την εβδομάδα, λοιπόν, διαλέξαμε και ακούμε Einstürzende Neubauten, Bob Dylan, SoKo, The 1975, Nick Hakim, Thundercat, serpentwithfeet, Chelsea Light Moving, Jess Williamson και Samora Pinderhughes. Καλή ακρόαση...

Einstürzende Neubauten - Ten Grand Goldie
Η παράξενη πειραματική παρέα του Blixa Bargeld και του N.U. Unruh κλείνει φέτος τα 40 χρόνια της κι όπως κάθε δεκαετία της γιορτάζει κι αυτήν με ένα νέο άλμπουμ και μία περιοδεία (καλώς εχόντων των πραγμάτων, βέβαια). Κι είχαν δεκατρία ολόκληρα χρόνια να ηχογραφήσουν νέο υλικό από το Alles wieder offen του 2007! Alles in Allem ο τίτλος του άλμπουμ και η 15η Μαΐου η ημέρα κυκλοφορίας του.


Bob Dylan - Murder Most Foul
Την περασμένη εβδομάδα, στο ξέσπασμα της πανδημίας στις ΗΠΑ, ο Bob Dylan ανέβασε μια ηχογράφηση, η οποία έγινε σε κάποιο παλαιότερο χρόνο, αλλά πρόσφατο αν κρίνουμε από τη φωνή του. Και για ακόμα μια φορά έρχεται να μπει στα βαθιά μιας ταραχώδους και δύσκολης εποχής για την Αμερική μέσα από την δολοφονία του JFK και τις επιπτώσεις της στις μετέπειτα εξελίξεις στις ΗΠΑ μέχρι και σήμερα. Και το κάνει αυτό δανειζόμενος μια φράση του Άμλετ. Murder Most Foul...


The 1975 - Jesus Christ 2005 God Bless America
O Matthew Healy τραγουδά εναλλάξ με την Phoebe Bridgers για δύο ξεχωριστές ιστορίες με κεντρικό θέμα τον έρωτα ενός αγοριού με ένα άλλο αγόρι και τον έρωτα ενός κοριτσιού με ένα άλλο κορίτσι. Το νέο άλμπουμ των 1975, Notes On A Conditional Form θα κυκλοφορήσει τελικά, μετά από πολλές αναβολές, στις 22 Μαΐου.

Nick Hakim - Qadir
Από χιλιανό πατέρα και περουβιανή μητέρα, μετανάστες στις ΗΠΑ, ο Nick Hakim είναι γνήσιος εκπρόσωπος της πολύχρωμης κουλτούρας των μεταναστών της Ν. Υόρκης. Τον πρωτογνωρίσαμε μέσα από το ντεμπούτο του Green Twins το 2017 και τώρα ετοιμάζεται για το δεύτερο βήμα του με το Will This Make Me Good. Το Qadir είναι αφιερωμένο στον φίλο του Qadir Imhotep West που πέθανε σε ηλικία 25 ετών.


Thundercat - Interstellar Love
Μόλις προχθές κυκλοφόρησε το τέταρτο άλμπουμ του Thundercat (Stephen Lee Bruner) It Is What It Is και σίγουρα μιλάμε για μία από τις καλύτερες φετινές κυκλοφορίες.


Serpentwithfeet - A Comma
Τον γνωρίσαμε το 2018 με το εξαιρετικό ντεμπούτο του soil που είχαμε παρουσιάσει στο e-tetradio όταν η στήλη φιλοξενείτο εκεί. Τώρα ο Josiah Wise επιστρέφει με ένα νέο ΕΡ με τον τίτλο Apparition και το A Comma κυκλοφορεί ως μέρος των Adult Swim singles.


Soko - Are You A Magician?
Γεννημένη στη Γαλλία από ρωσοπολωνό πατέρα και γαλλίδα ιταλικής καταγωγής μητέρα η Stéphanie Alexandra Mina Sokolinski ή SoKo είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες παρουσίες της γαλλικής μουσικής τα τελευταία χρόνια. 12 Ιουνίου θα κυκλοφορήσει το νέο της άλμπουμ Feel Feelings.


Chelsea Light Moving – Sunday Stage
Οι Chelsea Light Moving είναι το σχήμα που έφτιαξε ο Thurston Moore όταν διαλύονταν οριστικά οι θρυλικοί Sonic Youth. Και όχι, δεν επιστρέφουν και κανείς δεν ξέρει αν θα επιστρέψουν. Όμως, ο Thurston μέσα στην καραντίνα ανέβασε αυτή την ακυκλοφόρητη ώς τώρα σύνθεσή τους συνοδευόμενη από ένα σημείωμά του που τελείωνε με την ευχή να πέσει αυτή η κυβέρνηση άπληστων εμπόρων που κυβερνά σήμερα τις ΗΠΑ.



Jess Williamson - Infinite Scroll
Έχοντας κυκλοφορήσει ένα ΕΡ και δύο άλμπουμ μόνη της η τεξανή Jess Williamson βρέθηκε το 2016 να υπογράφει στην Mexican Summer και να κυκλοφορεί το πρώτο της άλμπουμ για εταιρία, το Cosmic Wink. Τον επόμενο μήνα κυκλοφορεί τη δεύτερη δουλειά της με τίτλο Sorceress.


Samora Pinderhughes - Hold That Weight
Γόνος αφροαμερικανού πατέρα και μητέρας με καταγωγή από το Αζερμπαϊτζάν, πανεπιστημιακοί και οι δύο, ο Samora Pinderhughes είναι ένας από τους πιο έντονα πολιτικοποιημένους νέους μουσικούς της αμερικανικής μαύρης και folk σκηνής. Σε λίγες ημέρες θα κυκλοφορήσει ένα νέο EP από όπου και το τραγούδι ύμνος στην αλληλεγγύη Hold That Weight.




Σχόλια