Τα τραγούδια της εβδομάδας



03 - 09 Μαϊου 2020

Το lockdown τελειώνει σιγά-σιγά, τουλάχιστον, για τις ευρωπαϊκές χώρες και μας φέρνει μπροστά σε μία δύσκολη πραγματικότητα. Δύσκολη και για τον πολιτισμό με τις συναυλίες και κάθε είδους παραστάσεις να είναι απαγορευμένο φρούτο για αρκετούς ακόμα μήνες. Το ίδιο πλήττεται και η μουσική παραγωγή με τις νέες κυκλοφορίες να λιγοστεύουν. Παρόλα αυτά, επιλέξαμε και πάλι δέκα νέες ηχογραφήσεις από τους Run The Jewels, Gorillaz με Tony Allen και Skepta, BadBadNotGood, Dixie Chicks, Hania Rani, Johanna Warren, Jess Williamson, Autow Nite Superstore, King Garcia και Protomartyr.

Run The Jewels feat. Greg Nice & DJ Premier - Ooh LA LA
Το φοβερό ντουέτο των El-P και Killer Mike επιστρέφει με ένα τραγούδι καταγγελίας του καπιταλισμού κι ένα βίντεο γυρισμένο στη Wall Street όπου σε ένα μεγάλο πάρτι-διαδήλωση οι Run The Jewels και ο κόσμος καίνε λόφους από χαρτονομίσματα.



Gorillaz  Ft. Tony Allen & Skepta – How Far?
Ισως, αυτή, να ήταν και η τελευταία ηχογράφηση του θρυλικού ντράμερ Tony Allen που έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών. Στα πλαίσια, λοιπόν, του Song Machine οι Gorillaz κυκλοφορούν το πέμπτο τραγούδι τους (θυμίζουμε ότι βγάζουν ένα κάθε μήνα) με τον Tony Allen Και τον ράπερ Skepta.



BadBadNotGood - Goodbue Blue & Glide (Goodbye Blue Pt. 2)
Εχουμε αναφερθεί ξανά στους καναδούς BadBadNotGood. Ακόμα μία νέα σύνθεση, ένα τραγούδι σε δύο μέρη με τη συνεργασία του Jonah Yano και πάλι.





Hania Rani - Home & F Major
Γράψαμε την περασμένη εβδομάδα για τη νέα δουλειά της εξαιρετικής πολωνέζας. Ακόμα δύο τραγούδια, λοιπόν, από το αναμενόμενο δεύτερο άλμπουμ της Home.





Autow Nite Superstore - Go Home Now
Ο Autow Nite Superstore είναι ένας από τους σημαντικότερους djs και παραγωγούς της αθηναϊκής σκηνής. Το τελευταίο του άλμπουμ Conversations κυκλοφόρησε την Πρωτομαγιά και το Go Home Now είναι ένα από τα διαμαντάκια που κρύβει.



Dixie Chicks - Julianna Calm Down
Δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια (όσα και τα Grammy που έχουν κατακτήσει) είχαν να βγάλουν νέα δουλειά οι Dixie Chicks. Επηρεασμένες από την περιπέτεια στην οποία μπήκαν όταν το 2003 σε συναυλία τους στο Λονδίνο δήλωσαν ότι ντρέπονται που ο George W. Bush είναι από την πατρίδα τους το Τέξας δηλώνοντας την αντίθετη στάση τους για τον πόλεμο στο Ιράκ. Τελευταίο τους άλμπουμ ήταν το Taking The Long Way το 2006. Τώρα επιστρέφουν δυναμικά  με το Gaslighter και το Julianna Calm Down είναι το δεύτερο single μετά και το ομώνυμο που βγήκε πριν ένα μήνα.



Jess Williamson - Smoke
Ακόμα ένα τραγούδι από το νέο άλμπουμ της αμερικανίδας τραγουδοποιού. Το Sorceress θα κυκλοφορήσει στα μέσα του μήνα.



Protomartyr - Worm In Heaven
Το Ultimate Success Today, η νέα τους δουλειά, θα κυκλοφορήσει τελικά τον Ιούλιο. Κι ενώ ήδη ακύρωσαν την παγκόσμια περιοδεία τους ανέβασαν ένα δεύτερο single από το άλμπουμ.


King Garcia – Magnolia

Κι ερχόμαστε στην Ελλάδα για ν' ακούσουμε ένα νέο σχήμα, τους King Garcia. Δημιούργημα των Κώστα Κωνσταντινίδη των Mother of Millions, Κάμιλ Καμιενέτσκι (ex Poem), Κορνήλιου Κυριακίδη (Tardive Dyskinesia) και Αλέξανδρου Ορφανού των Bandallusia. Ένα instrumental rock κουαρτέτο που εμπνέεται από παλιές ταινίες και φτιάχνει κινηματογραφική μουσική αφήνοντας εμάς να φανταστούμε τις σκηνές.

Johanna Warren - Twisted

Πέμπτο άλμπουμ για την αμερικανίδα τραγουδοποιό και ηθοποιό και το Twisted είναι μία από τις πολύ δυνατές στιγμές του. To Chaotic Good κυκλοφόρησε την Πρωτομαγιά.


Σχόλια