Τα τραγούδια της εβδομάδας


17 - 23 Μαΐου 2020

Εν μέσω καύσωνα και κρίσης η μουσική συνεχίζει. Αυτή την εβδομάδα ακούμε slowthai, Neil Young, Ms Jah'licious, Moses Sumney, Lianne La Havas, LA Priest, Kidbug, Baldi/Gerycz Duo, Oliver Malcolm, Transglobal Underground με Natacha Atlas και Roadside Graves.

slowthai – BB (Bodybag) & Enemy

Τρία νέα τραγούδια μέσα σε μία εβδομάδα κυκλοφόρησε ο slowthai, ο σημαντικότερος ράπερ της Μ. Βρετανίας αυτή τη στιγμή. Πολιτικός, προκλητικός, καυστικός όπως πάντα χτυπάει κι εδώ με τη γροθιά του το στομάχι της συντηρητικής βρετανικής κοινωνίας με το Bodybag κι ένα βίντεο που ξεχειλίζει βία.



LA Priest - Beginning
Ένα νέο τραγούδι από τον Sam Dust με έντονες τις επιρροές από τον Prince κι αυτό δεν μπορεί παρά να είναι καλό.


Roadside Graves - I Cried
Από το New Jersey οι Roadside Graves θα κυκλοφορήσουν σύντομα το νέο τους άλμπουμ That’s Why We’re Running Away από όπου και το I Cried μία στοιχειωμένη μπαλάντα γνήσιου αμερικάνικου ροκ.


Kidbug - Theme from Kidbug
Οι Kidbug είναι ένα supergroup τηρουμένων των σημερινών αναλογιών. Απαρτίζονται από τους Marina Tadic (Eerie Wanda), Bobb Bruno (Best Coast), Thor Harris (Swans) και Adam Harding (Dumb Numbers). Το ντεμπούτο και ομώνυμο άλμπουμ τους κυκλοφορεί αυτή την Παρασκευή.


Ms Jah'licious - Regenerate
Γεννημένη στην Μ. Βρεττανία η Ms Jah'licious βρέθηκε στην εφηβεία της στη Νέα Ζηλανδία και το 2006 κυκλοφόρησε το μοναδικό ώς τώρα άλμπουμ της Delayed Behaviour. Έκτοτε ασχολήθηκε με το δικό της project, την εταιρία της και κυκλοφόρησε μία σειρά singles. Τελευταίο το Regenerate με την πολύ διασκεδαστική μίξη reggae και ραπ.


Moses Sumney - Bystanders
Το δεύτερο άλμπουμ του Græ κυκλοφόρησε την Παρασκευή στις 15 του μήνα και είναι μία από τις καλύτερες φετινές κυκλοφορίες.


Transglobal Underground - Ruma Jhuma
Την Πρωτομαγιά κυκλοφόρησε το νέο άλμπουμ τους με τίτλο Walls Have Ears και το Ruma Jhuma είναι η συνταρακτικότερη στιγμή του με την αγαπημένη Natacha Atlas στα φωνητικά  και την Sheema Mukherjee στο σιτάρ.


Baldi/Gerycz Duo - Street Mantra
Μέλη των Cloud Nothings οι Dylan Baldi και Jayson Gerycz κυκλοφόρησαν ένα free jazz άλμπουμ έκπληξη. Blessed Repair ο τίτλος του.


Oliver Malcolm - Kevin
Γεννημένος στη Σουηδία και γαλουχημένος καλλιτεχνικά στην Μ. Βρεττανία ο Oliver Malcolm κυκλοφορεί το τρίτο single του για το Kevin ένα τραγούδι επηρεασμένο από τους Gorillaz κάτι που αντανακλάται και στο βίντεό του.


Lianne La Havas - Paper Thin
17 Ιουλίου θα κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ της Lianne La Havas με τίτλο το όνομά της και το Paper Thin το οποίο διατίθεται δωρεάν σε όποιον προπαραγγείλει το άλμπουμ.

 

Bonus track

Neil Young - Try
Την περασμένη εβδομάδα ανέβηκε το Try στο site του μεγάλου καναδού μουσικού και πλέον είναι διαθέσιμο σε όλες τις πλατφόρμες. Πρόκειται για ένα τραγούδι από το ακυκλοφόρητο ώς τώρα άλμπουμ του Homegrown που ηχογραφήθηκε το 1974-1975 και θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.


Σχόλια