Τα τραγούδια της εβδομάδας




24 - 30 Μαΐου 2020

Τελευταία εβδομάδα πριν το πιο αβέβαιο και φοβισμένο καλοκαίρι του μεταπολεμικού κόσμου κι εμείς ακούμε Idles, Residents, Jonathan Bree, Buttertones, No Age, Lavender Diamond, Matt Bellamy, Ray LaMontagne, Phoebe Bridgers, Owen Pallett, Deradoorian, Disclosure, Squid, Asaf Avidan και Julianna Barwick. Κι από αυτή την εβδομάδα τα τραγούδια της εβδομάδας γίνονται δεκαπέντε...

Idles - Mr. Motivator
Μία από τις μπάντες που αναζωπύρωσαν την ελπίδα για τη συνέχεια του ροκ επιστρέφει με νέο τραγούδι. Μας ξάφνιασαν ευχάριστα το 2017 με το ντεμπούτο τους Brutalism και το 2018 συνέχισαν με το εξαιρετικό Joy As An Act of Resistance. Ολα δείχνουν ότι θα επιστρέψουν μέσα στο '20 με νέα δουλειά κι ελπίζουμε να είναι το ίδιο δυνατή όσο και το Mr Motivator για το βίντεο του οποίου έκαναν συρραφή βιντεάκι από φαν τους στη διάρκεια της καραντίνας.


The Residents - Die, Die, Die
Το Die, Die, Die είναι το πρώτο τραγούδι από το άλμπουμ Metal, Meat & Bone / The Songs Of Dyin' Dog αυτών των θρύλων της αβάν γκαρντ που θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο. Σύμφωνα με τους ίδιους ο dyin' dog είναι κάποιος άγνωστος μπλουζίστας από τη δεκαετία του '70 ονόματι Alvin Snow που ποτέ δεν κυκλοφόρησε δουλειά του. Ποιος να ξέρει αν υπήρξε ποτέ μ' αυτούς τους αθεόφοβους τύπους;
Το Die, Die, Die αναφέρεται στον Τραμπ και το βίντεο είναι ένα animation με κορονοϊούς να αιωρούνται γύρω από τον κεντρικό κορονοϊό με το πρόσωπο του προέδρου των ΗΠΑ.
Στα φωνητικά ο μεγάλος Black Francis των Pixies.

Jonathan Bree – In The Sunshine
Πάμε στη Νέα Ζηλανδία για ν' ακούσουμε αυτόν τον περίεργο τύπο τον Jonathan Bree που εμφανίζεται πάντοτε με το πρόσωπο καλυμμένο με μάσκα - κάλτσα, όπως και οι μουσικοί που τον συνοδεύουν και ντύνεται σα να βγήκε από ταινία των 60s. In The Sunshine το νέο του τραγούδι από το άλμπουμ After The Curtains Close που κυκλοφορεί 17 Ιουλίου.


The Buttertones - Denial You Win Again
Τον Απρίλιο κυκλοφόρησε το Jazzhound, το νέο και πέμπτο άλμπουμ των καλιφορνέζων Buttertones μιας ιδιαίτερα δημιουργικής και δραστήριας μπάντας που φτιάχτηκε το 2012. Surf rock, noise, garage, be bop, jazz, post punk ανακατεύονται όμορφα με μια δόση νοσταλγίας και την φωνή του Richard Araiza να χρωματίζει μελαγχολικά.


No Age - Head Sport Full Face
Καλιφορνέζοι κι οι No Age, το ντουέτο δηλαδή του κιθαρίστα Randy Randall και του ντράμερ και τραγουδιστή Dean Allen Spunt. Το έκτο άλμπουμ τους και δεύτερο για λογαριασμό της Drag City κυκλοφορεί τον Ιούνιο με τ ον τίτλο Goons Be Gone.


Lavender Diamond - Look Through The Window
Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, Lavender Diamond είναι το όνομα του τρίο της τραγουδίστριας Becky Stark. Το όνομα προέρχεται από τον χαρακτήρα που υιοθέτησε περιοδεύοντας στο ξεκίνημα της καριέρας της με τον μαριονετίστα Xander Marro. Ξεκίνησαν το 2007 και κυκλοφόρησαν τη δεύτερη δουλειά τους το 2012 ως κουαρτέτο ακόμα. Επιστρέφουν οκτώ χρόνια μετά ως τρίο με το Look Through The Window, ένα τραγούδι που ξεχειλίζει ζωή και χαρακτηρίζεται από τα φωνητικά της Becky Stark.


Phoebe Bridgers - I See You
Έχουμε ήδη ακούσει το Garden Song από το νέο άλμπουμ της Phoebe Bridgers, Punisher που θα κυκλοφορήσει 19 Ιουνίου. Τελευταίο single το I See You που αρχικά τιτλοφορείτο ICU.


Owen Pallett - A Bloody Morning
Νέο άλμπουμ και για τον καναδό βιολιστή και συνθέτη Owen Pallett. Το Island κυκλοφόρησε την Παρασκευή που μας πέρασε.


Matt Bellamy - Tomorrow’s World
O Matt Bellamy δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Τραγουδιστής των Muse, της μεγαλύτερης, ίσως βρετανικής μπάντας αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον σε επίπεδο απήχησης. Στη διάρκεια της καραντίνας ο Matt έγραψε το Tomorrow's World (ο τίτλος είναι δανεισμένος από την ομότιτλη σειρά του BBC στη δεκαετία του '80) για να εκφράσει τα συναισθήματά του. Ένα τραγούδι με πιάνο και έγχορδα μόνο, μακριά από τον ήχο των Muse.


Ray LaMontagne - We'll Make It Through 
Σε μία περίοδο ανασφάλειας και φόβου ο Ray LaMontagne μας χαρίζει ένα τραγούδι αισιοδοξίας. "Holding me ... holding you ... and together, we'll get through - we always do" τραγουδά ο Ray, ο μουσικός που πρωτογνωρίσαμε το 2004 με το Trouble και κουβαλά την κληρονομιά του αμερικάνικου ροκ και της folk από τον Stephen Stills και τους Band.







Σχόλια