Τα τραγούδια της εβδομάδας


31 Μαϊου - 5 Ιουνίου

Κι ενώ τα μάτια του κόσμου είναι όλα στραμμένα στις φλεγόμενες ΗΠΑ λόγω της δολοφονίας του παλαιού ράπερ George Floyd από την αστυνομία της Μινεσσότα η μουσική είναι, ίσως, η καλύτερη παρηγοριά, αλλά και το καλύτερο soundtrack του ανήσυχου κόσμου. Ακούμε Bright Eyes, Ashley Ray, Fantastic Negrito, Land Of Talk, Brockhampton, Cigarettes After Sex, Flaming Lips, Neil Finn σε συνεργασία με την Christine McVie και την Stevie Nicks, Orville Peck και Club Intl.

Bright Eyes – One and Done
Αρχές Απριλίου ακούσαμε το Persona Non Grata, το πρώτο νέο τραγούδι των Bright Eyes του Conor Oberst μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια. Χθες παρουσίασαν και το δεύτερο. One and Done. Και μένει να μάθουμε πότε θα έχουμε και νέο άλμπουμ, λοιπόν. Στο One and Done το μπάσο που ακούμε είναι του Flea των Red Hot Chili Peppers ενώ στα backing φωνητικά ακούγεται ο τραγουδοποιός MiWi La Lupa.


Ashley Ray – Dirty Work
Η country παραμένει η αγαπημένη μουσική των αμερικανών. Η Ashley Ray είναι μία από τις γυναίκες της country που πέρασαν ένα διαφορετικό πνεύμα τα τελευταία χρόνια. Λίγο πιο φεμινιστικό και βρώμικο εντός εισαγωγικών, περισσότερο χειραφετημένο. Από το νέο της άλμπουμ Pauline ακούμε το Dirty Work ένα τραγούδι country rock στην πραγματικότητα.


Cigarettes After Sex - You're All I Want
Ambient pop; Soft rock; Dream pop; Ολες αυτές οι ετικέτες θα μπορούσαν να μπουν στην μουσική των τεξανών Cigarettes After Sex. Με το You're All I Want επιστρέφουν μετά το περυσινό τους άλμπουμ Cry.


Fantastic Negrito - How Long?
Μετανάστης σομαλικής καταγωγής ο Xavier Amin Dphrepaulezz γεννημένος στην Μασαχουσέτη βρέθηκε στο ξεκίνημα της δεκαετίας του '90 να μανατζάρεται από τον μάνατζερ του Prince και λίγο μετά να υπογράφει με την Interscope με την οποία κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ και απογοητευμένος αποσύρθηκε για αρκετά χρόνια ώσπου επέστρεψε το 2007. Το 2016 κέρδισε το Grammy για καλύτερο blues album με το The Last Days of Oakland και επανέλαβε την επιτυχία το 2019 με το Please Don't Be Dead. Τον Αύγουστο θα κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ με τίτλο Have You Lost Your Mind Yet? και το How Long?, ένα δυναμικό blues soul, είναι το πρώτο single.


The Flaming Lips - Flowers of Neptune 6
Νέο τραγούδι για τους Flaming Lips με τον Steven Drozd να υπογράφει τη μουσική και τον Wayne Coyne το βίντεο ενώ η Kacey Musgraves τον συνοδεύει στα φωνητικά. Ενα psych-folk ταξίδι...


Land of Talk - Compelled
Οι Land Of Talk είναι στην ουσία το δημιουργικό όχημα της καναδέζας τραγουδίστριας Elizabeth Powell. Στο νέο και τέταρτο ώς τώρα άλμπουμ Indistinct Conversations που θα κυκλοφορήσει 31 Ιουλίου ακούγονται περισσότερο folk και ατμοσφαιρικοί από ποτέ.


Neil Finn feat. Stevie Nicks & Christine McVie - Find Your Way Back Home
Για όσους δεν το γνωρίζουν ο Neil Finn, πρώην leader των Crowded House και πρώην μέλος τω ν Split Enz, είναι μέλος πια των Fleetwood Mac, καθώς αντικατέστησε τον Lindsey Buckingham ο οποίος εκδιώχθηκε από την θρυλική αμερικανική μπάντα. Ετσι, η συνεργασία του με τις δύο σπουδαίες κυρίες των Mac, την Stevie Nicks και την Christine McVie δεν αποτελεί έκπληξη. Το τραγούδι γράφτηκε για να βοηθηθεί το άσυλο αστέγων του Οκλαντ, της γενέτειράς του δηλαδή και στη σύνθεση συμμετέχει και η Christine McVie.


Orville Peck - No Glory in the West
Νεό τραγούδι για τον παράξενο μασκοφόρο της country rock σκηνής κι ο Orville ακούγεται περισσότερο από ποτέ σαν τον Johnny Cash.


Brockhampton - chain on / hold me feat. JPEGMAFIA
Με όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ αυτές τις ημέρες, μετά την δολοφονία του George Floyd από την αστυνομία της Μιννεάπολης το νέο τραγούδι των Brockhampton έρχεται να κολλήσει συμπτωματικά προφανώς. Με το συγκρότημα να χρησιμοποιεί samples από το Sound of da Police του KRS-One και το We Almost Lost Detroit του Gil Scott-Heron είναι σα να γράφτηκε για να δηλώσει τη θέση τους για όσα συμβαίνουν. Ομως, η μαύρη κοινότητα της Αμερικής είναι διαρκώς διαμαρτυρόμενη και κυνηγημένη. Η δουλεία εξαλείφθηκε, αλλά ο ρατσισμός όχι.


Club Intl - Crush
Οι Club Intl είναι κομμάτι της παρέας των Chromatics και της δισκογραφικής Italians Do It Better που έχει στήσει μια ολόκληρη σκηνή synthpop στην Αμερική. Πίσω από την μπάντα, λοιπόν, κρύβεται ο Johnny Jewel μέλος και παραγωγός των Chromatics, αλλά συμμετέχουν και οι John Eatherly (πρώην μέλος των Be Your Own Pet και leader των Public Access TV), η τραγουδίστρια των Cults Madeline Follin και ο συνεργάτης τους Maxwell Kamins.

Σχόλια