Τα τραγούδια της εβδομάδας



28 Ιουνίου - 04 Ιουλίου 2020

Οι εξελίξεις στην Αμερική εξακολουθούν να εμπνέουν τη σύγχρονη μουσική σκηνή και να δίνουν οξυγόνο στο τραγούδι διαμαρτυρίας που σχεδόν είχε ξεχαστεί. Στο χορό τώρα μπαίνουν και πολλοί λευκοί καλλιτέχνες όπως οι Dixie Chicks που άλλαξαν και το όνομά τους σε Chicks και μια μακρά περίοδος ενδοσκόπησης μοιάζει να τελειώνει. Στα σημαντικά και η  επανακυκλοφορία των άλμπουμ του Prince, καθώς και το αναμενόμενο νέο άλμπουμ των Flaming Lips. Ακούμε ακόμα A.A.Williams, Jorja Smith, Drab City, Crickets, Hurts, Jess Cornelius και Melody Gardot.

The Chicks – March March

Έλειψαν δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια από τη δισκογραφία και επέστρεψαν πριν λίγο καιρό με τα πρώτα νέα τους τραγούδια και την αναγγελία κυκλοφορίας του άλμπουμ τους Gaslighting. Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησαν ακόμα ένα νέο τραγούδι και είναι ένα πολιτικό τραγούδι διαμαρτυρίας. "“If your voice held no power, they wouldn’t try to silence you" σημειώνουν στο βίντεο και συμπληρώνουν με το σύνθημα: Use your VOICE. Use your VOTE. Οι Dixie Chicks που άλλαξαν πια και το όνομά τους σε Chicks δεν διστάζουν να πάρουν σαφή θέση απέναντι στις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις όπως το έκαναν και είκοσι χρόνια πριν ενάντια στον Μπους. Κι αυτό γι ένα γυναικείο σχήμα country δεν είναι καθόλου εύκολη και απλή υπόθεση.

Prince – Witness 4 The Prosecution

Σε λίγες ημέρες πρόκειται να κυκλοφορήσει η deluxe edition του αριστουργηματικού Sign O The Times του Prince. Είχε προηγηθεί η deluxe edition του 1999. Και καθώς το Sign O The Times ήταν συρραφή τριών άλμπουμ έχουμε άφθονο ακυκλοφόρητο υλικό. Μέσα από αυτό και το Witness 4 The Prosecution που το ακούς και απορείς πώς κόπηκε τότε. Αλλά όταν έχεις υλικό σαν αυτό του Prince ποιο να πρωτοχωρέσει σε μία κυκλοφορία...

The Flaming Lips – My Religion Is You

American Head θα τιτλοφορείται το νέο άλμπουμ των Flaming Lips από όπου ήδη έχουμε ακούσει ένα τραγούδι στο οποίο συνεργάζονται με την Kacey Musgraves (υπάρχουν ακόμα δύο στο άλμπουμ). Η κυκλοφορία προσδιορίστηκε για την 11η Σεπτέμβρη (όχι τυχαία υποθέτω αν κρίνω κι από τον τίτλο) κι αυτό είναι το δεύτερο single.

Jess Cornelius – Kitchen Floor

H νεοζηλανδέζα Jess Cornelius ήταν για μία δεκαετία τραγουδίστρια του συγκροτήματος Teeth Nad Tongue. Το 2017 μετακόμισε στο Λος Αντζελες και τον άλλο μήνα κυκλοφορεί το ντεμπούτο άλμπουμ της Distance. Η εγκυμοσύνη της είναι ένα από τα θέματα που την απασχολούν έντονα και γενικά η θεματολογία της είναι έντονα γυναικεία με το φεμινισμό να παντρεύεται με την θηλυκότητα. Η φωνή της είναι εξαιρετική κι η ερμηνεία της παραπέμπει άλλοτε σε Alanis Morissette και άλλοτε σε Patti Smith.

Melody Gardot – From Paris With Love

Πρότζεκτ που εμπνεύστηκε εν μέσω καραντίνας το From Paris With Love θέλοντας να αποδείξει ότι η μουσική είναι μία παγκόσμια γλώσσα κι η αμερικανίδα μουσικός ζήτησε μέσω των social media από χρήστες να της στείλουν βίντεο στα οποία χορεύουν. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και το βίντεο που συνοδεύει το τραγούδι εντυπωσιακό.

A.A. Williams – Love And Pain

Νέα μουσικός κι η αγγλίδα A.A. Williams ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το ντεμπούτο άλμπουμ της έπειτα από ένα EP που κυκλοφόρησε πριν δύο χρόνια με τίτλο το όνομά της. Forever Blue ο τίτλος του άλμπουμ και πρόσφατα ήταν και ένα από τα προτεινόμενα ονόματα που αξίζει να παρακολουθήσουμε στον Guardian.

Crickets – Elastic

Οι Crickets είναι το νέο πρότζεκτ του JD Samson των Le Tigre. Ένα τρίο που μαζί του παίζουν ο Roddy Bottum των Faith No More και ο Michael O’Neill των Imperial Teen. Αυτό είναι το πρώτο single από το ντεμπούτο άλμπουμ τους που κυκλοφορεί τον Ιούλιο.

Jorja Smith – Rose Rouge

Η Jorja Smith, μία από τις καλύτερες νέες βρετανίδες τραγουδίστριες, διασκευάζει με μοναδικό τρόπο το Rose Rouge του St Germain για την συλλογή της Blue Note Re:imagined όπου μαύροι μουσικοί από όλο τον κόσμο διασκευάζουν κλασικές ηχογραφήσεις της μεγάλης τζαζ εταιρίας.

Hurts – Suffer

Από το Μάντσεστερ οι Hurts είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που έχει βγάλει η snythpop σκηνή την τελευταία δεκαετία. Τον Σεπτέμβριο κυκλοφορεί το νέο  τους άλμπουμ Faith και το Suffer ως πρώτο single μας προδιαθέτει για μία πολύ καλή δουλειά.

Drab City - Troubled Girl

Νέο όνομα κι οι Drab City, ένα ντουέτο που ανακατεύει μαεστρικά είδη από την τζαζ και την lounge μέχρι την pop των sixties και την soul μόλις κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους Good Songs For Bad People και το Troubled Girl είναι ένα από τα τραγούδια που ξεχωρίζουν.


Σχόλια