Τα τραγούδια της εβδομάδας

 


29 Νοεμβρίου – 05 Δεκεμβρίου 2020

Επιστροφή στο μπλογκ μετά από πολλούς μήνες με τα τραγούδια της εβδομάδας και τον Liam Gallagher, την Miley Cyrus με την Joan Jett, τον Teezo Touchdown, τους Frankie Stew and Harvey Gunn, τους Arab Strap στην επιστροφή τους, τους NewDad, τους God Is An Astronaut, τους Network, την Amanda Shires με τον Jason Isbell και την Pieta Brown με τον S. Carey.

Liam Gallagher – All You’re Dreaming Of

Με ένα χριστουγεννιάτικο και ταξιδιάρικο τραγούδι επιστρέφει ο Liam Gallagher. Το All Youre Dreaming Of γράφτηκε μαζί με τον συνεργάτη του Simon Aldred και τα έσοδα από τις πωλήσεις θα πάνε στο Action For Children.


Miley Cyrus feat. Joan Jett  - Bad Karma

Plastic Hearts το άλμπουμ που κυκλοφόρησε η Miley Cyrus πριν λίγες ημέρες όπου μεταξύ άλλων συνεργάζεται με τον Billy Idol (σε ένα μέτριο τραγούδι) και την Joan Jet στο Bad Karma που μαζί με το ομότιτλο του άλμπουμ είναι οι δύο κορυφαίες στιγμές. Παρεξηγημένη η Miley παρά τις κατά καιρούς συνεργασίες της έξω από τα εμπορικά πλαίσια, όπως για παράδειγμα με τους Flaming Lips.


Teezo Touchdown - Social Cues

Από το Τέξας ο Teezo Touchdown, ένας από τους νέους μουσικούς που ξεχωρίζουν ανακατεύοντας πολλές επιρροές και τάσεις στα τραγούδια του. Από punk και rap μέχρι soul.


Frankie Stew and Harvey Gunn - Emotions Dancing

Ντουέτο παραγωγών από το Μπρίστολ οι Frankie Stew and Harvey Gunn σε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή παντρέματος του trip hop, της rap και της electronica και της νέας αμερικάνικης φολκ.


Arab Strap - Compersion Pt.1

Δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια είχε να γράψει κάτι το σκοτσέζικο ντουέτο των Arab Strap μέχρι τον Σεπτέμβριο που επέστρεψαν με το The Turning Of Our Bones. Δεύτερο νέο τραγούδι, λοιπόν, με ένα ενδιαφέρον βίντεο που, δυστυχώς, λογοκρίθηκε για να βγει στο youtube. Το νέο τους άλμπουμ As Days Get Dark θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του ’21.


NewDad – Blue

Προτεινόμενοι από το Spotify και με το Blue να συμπεριλαμβάνεται στο airplay του ραδιοφώνου του BBC οι NewDad είναι ένα από τα ανερχόμενα ονόματα από Ιρλανδία και ήχο που, κάποτε τουλάχιστον, έλκυε το ελληνικό κοινό.



The Network – Fentanyl

Οι Network είναι ένα μυστηριώδες side project των Green Day, η new wave εκδοχή τους κατά κάποιο τρόπο, που  πρωτοεμφανίστηκαν το 2003 με τo άλμπουμ Money Money 2020 και πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησαν το EP Trans Am ως προάγγελο του Money Money 2020 part II: We Told Ya So (σα να μας τρίβουν στη μούρη την κατάντια μας στη χρονιά που τελειώνει).

God Is An Astronaut – Burial

Ghost Tapes #10 θα τιτλοφορείται η νέα δουλειά των ιρλανδών post rockers που θα κυκλοφορήσει το 2021 και το Burial είναι το πρώτο δείγμα με αρκετά metal διάθεση.

Amanda Shires - The Problem (feat. Jason Isbell)

Η βιολίστρια και τραγουδοποιός Amanda Shires, συναντιέται με τον Jason Isbell για ακόμα ένα εξαιρετικό δείγμα country folk.


Pieta Brown & S. Carey - Follow You

H Pieta Brown,ποιήτρια και φολκ μουσικός από την Αϊόβα συναντιέται με τον S. Carey των Bon Iver σε ένα από τα πολύ καλά φετινά folk τραγούδια. Οαση μέσα στη φτηνή ποπ και ραπ που επικρατούν.

Σχόλια