Τα τραγούδια της εβδομάδας 06 - 12 Δεκεμβρίου 2020

 


06 - 12 Δεκεμβρίου 2020

Τελευταίος μήνας του ενός πολύ δύσκολου χρόνου και όπως συμβαίνει πάντοτε οι νέες κανονικές κυκλοφορίες λιγοστεύουν καθώς κυριαρχούν τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Ακούμε Weeknd σε συνεργασία με την Rosalia, Calexico με τον νιγηριανό μουσικό Bombino, Cory Hanson, Black Thought, Hold Steady, Shame, King Hannah, Bernice, Upsahl και METZ.

The Weeknd ft. ROSALÍA - Blinding Lights [Remix]

Είναι σίγουρα ένα από τα δημοφιλέστερα τραγούδια της χρονιάς. Κι ο Weeknd από τα πιο  δημοφιλή ονόματα της τελευταίας δεκαετίας αν όχι το δημοφιλέστερο και εμπορικότερο μαζί, ίσως, με τον Drake. Και κλείνει τη χρονιά με ένα remix του Blinding Lights με την ανερχόμενη ισπανίδα Rosalia. Και είναι πολύ καλό!

Calexico feat. Bombino – Heart Of Downtown

Οι Calexico απομακρύνονται απομακρύνονται από τα μεξικανοαμερικανικά σύνορα και ταξιδεύουν ηχητικά στη Νιγηρία συνεργαζόμενοι με τον Τουαρέγκ τραγουδοποιό Omara "Bombino" Moctar.

Cory Hanson – Paper Fog

Ο frontman των Wand σε προσωπικές αναζητήσεις και ένα εξαιρετικό νέο τραγούδι με την κιθάρα του βασική πρωταγωνίστρια. Το 2016 είχε κυκλοφορήσει το πολύ καλό The Unborn Capitalist From Limbo. Το 2021 επιστρέφει με τη δεύτερη προσωπική του δουλειά.

Black Thought feat. Portugal. The Man & The Last Artful, Dodgr - Quiet Trip

Streams of Thought, Vol. 3: Cane & Able τιτλοφορείται το ντεμπούτο προσωπικό άλμπουμ του Tariq Trotter ή Black Thought, του ενός εκ των δύο masterminds των Roots, ενός από τα κορυφαία hip hop σχήματα εδώ και δύο δεκαετίες. Σε μία από τις κορυφαίες στιγμές του συνεργάζεται με την ράπερ The Last Artful, Dodgr από το Πόρτλαντ και τους Portugal. The Man.

The Hold Steady – Family Farm

Μία από τις καλύτερες αμερικανικές alternative μπάντες της νέας χιλιετίας οι Hold Steady από το Μπρούκλιν επιστρέφουν με το νέο τους άλμπουμ Open Door Policy τον Φεβρουάριο και το Family Farm είναι το πρώτο δείγμα.

Shame – Snow Day

Με νέο άλμπουμ, όμως, επιστρέφουν και οι βρετανοί Shame. Drunk Tank Pink ο τίτλος του και η κυκλοφορία του ορίστηκε για την 15η Ιανουαρίου του ’21.

King Hannah - Meal Deal

Ένα νέο ντουέτο από το Λίβερπουλ φιλοξενήθηκαν πριν λίγες ημέρες στις ηλεκτρονικές σελίδες του Guardian και χαρακτηρίζονται ως οι Mazzy Star της Αγγλίας.

Bernice – Groove Elation

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες alternative pop μπάντες του Καναδά οι Bernice ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του τρίτου τους άλμπουμ Eau De Bonjourno ανεβάζοντας και το πρώτο δείγμα. Ένα ακόμα μικρό διαμαντάκι παντρέματος της pop με την τζαζ και τον πειραματισμό.

Upsahl - Fake Bitch

Η 22χρονη Taylor Upsahl είναι ένα από τα πολλά νέα κορίτσια της pop των τελευταίων ετών, αλλά το πάντρεμα των θεμάτων των τραγουδιών της με στίχους adult και τολμηρούς με τον κοριτσίστικο ήχο την κάνουν να ξεχωρίζει. Μέχρι τώρα έχει κυκλοφορήσει καμιά εικοσαριά τραγούδια στο διαδίκτυο με πιο πρόσφατο το Fake Bitch. Αξίζει να την προσέξουμε.

METZ - Framed by the Comet's Tail

Ξεκινώντας δισκογραφικά το 2012 οι καναδοί Metz είναι μία από τις καλύτερες punk alternative μπάντες της δεκαετίας. Τον Οκτώβριο κυκλοφόρησε το τέταρτο άλμπουμ τους με τίτλο Atlas Vending και την ετικέτα, πάντα, της Sub Pop.


Κάνετε Like στη σελίδα της στήλης και της εκπομπής στο facebook

Σχόλια