Τα τραγούδια της εβδομάδας


19 - 25 Ιανουαρίου 2020

Σε μία πραγματικότητα κυκλοφορίας μισού εκατομμυρίου νέων τραγουδιών τον μήνα μέσω των υπηρεσιών streaming προσπαθούμε να ξεχωρίσουμε κάθε εβδομάδα όσα πιστεύουμε ότι αξίζουν να ακουστούν μέσα από εκατοντάδες ακροάσεις. Αυτή την εβδομάδα ακούμε Eminem, Squirrel Flower, U.S. Girls, Dan Deacon, Ultraísta, Thundercat, LA Priest, Mac Miller, Torres και Other Lives.

Eminem - Darkness
Τα μεσάνυχτα Πέμπτης προς Παρασκευή κυκλοφόρησε χωρίς καμμία προηγούμενη ενημέρωση το νέο άλμπουμ του Eminem, του μουσικού που σημαδεύει το ξεκίνημα αυτής της χιλιετίας. Music To Be Murdered By ο τίτλος του και το Darkness είναι το πρώτο single με το θέμα να είναι από μόνο του δύσκολο. Ο Eminem προσπαθεί να μπει στην ψυχολογία του Stephen Paddock που το 2017 σκότωσε 58 ανθρώπους σε ένα φεστιβάλ country στο Λας Βέγκας πυροβολώντας το πλήθος από το παράθυρο δωματίου ξενοδοχείου έχοντας καταναλώσει αλκοόλ και ηρεμιστικά. Στο τραγούδι ο Eminem μοιάζει να κάνει  αντιστοίχιση με τον εαυτό του πριν βγει στη σκηνή κι αυτό σίγουρα θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις στην αμερικανική κοινωνία και, κυρίως, στα media που δεν τον συμπαθούν και ιδιαίτερα. Παρόλα αυτά, η οπτική του είναι συγκλονιστική.


Squirrel Flower - Streetlight Blues
Ντεμπούτο άλμπουμ για την 23χρονη Ella O’Connor Williams από την Βοστόνη, η οποία, όπως μας πληροφορεί στη σελίδα της στον ιστότοπο της δισκογραφικής Polyvinyl Records, υιοθέτησε το καλλιτεχνικό Squirrel Flower που ήταν το ψευδώνυμο με το οποίο υπέγραφε τα ποιήματά της ως παιδί. Το Streetlight Blues βρίσκεται κοντά στο ύφος των Big Thief. Άλλωστε, παραγωγός του άλμπουμ είναι ο Gabe Wax που έχει βάλει τη σφραγίδα του και σε παραγωγές για την Adrienne Lenker, τους Palehound και τον Cass McCombs, μεταξύ άλλων.


U.S. Girls - Overtime
Αμερικανίδα από το Illinois η Meghan Remy ζει εδώ και μια δεκαετία περίπου στο Τορόντο μετά τον γάμο της με τον καναδό μουσικό Max "Slim Twig" Turnbull κι εκεί πλέον ηχογραφεί ως U.S. Girls. Από το 2015 βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα της δισκογραφικής 4AD παρότι η ίδια κι ο σύζυγός της έχουν και τη δική τους δισκογραφική την Calico Records. Το Heavy Light θα είναι το τρίτο της άλμπουμ που ηχογραφεί για λογαριασμό της μεγάλης ανεξάρτητης δισκογραφικής και κυκλοφορεί στις 6 Μαρτίου.


Dan Deacon - Become a Mountain
31 του μήνα θα κυκλοφορήσει το νέο, ένατο στη σειρά, άλμπουμ του αμερικανού Dan Deacon, ενός από τους σημαντικότερους μουσικούς της ηλεκτρονικής σκηνής. Mystic Familiar ο τίτλος του κι αυτό είναι το πρώτο single.


Ultraísta - Tin King
Το 2008 φτιάχτηκαν οι Ultraísta το κατά κάποιο τρόπο σούπερ τρίο των Nigel Godrich (παραγωγός και μέλος των Atoms for Peace), ντράμερ Joey Waronker (επίσης των Atoms for Peace, αλλά και συνεργάτης του Beck και των REM παλαιότερα) και  της Laura Bettinson (γνωστή ως FEMME). Το πρώτο τους άλμπουμ είχε κυκλοφορήσει το 2012 και οκτώ χρόνια μετά ξαναβρίσκονται για να κυκλοφορήσουν το δεύτερο με τον τίτλο Sister.


Thundercat - Black Qualls (feat. Steve Lacy & Steve Arrington)
Τον Απρίλιο επιστρέφει κι ο Thundercat με νέο άλμπουμ γεμάτο με πολλές και σημαντικές συνεργασίες όπως αυτή του πρώτου single με τον σπουδαίο funk βετεράνο Steve Arrington και τον Steve Lacy των Internet σε μία ηχογράφηση βγαλμένη από τη σκηνή του Ohio των seventies. Στην εκδοχή που θα υπάρχει στο άλμπουμ συμμετέχει και ο Childish Gambino.



LA Priest - What Moves
Πέντε χρόνια ,μετά το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ Inji ο LA Priest επιστρέφει με τη νέα του δουλειά. Το άλμπουμ θα τιτλοφορείται GENE και είναι το όνομα μίας νέα drum machine που έφτιαξε ο ίδιος ο Sam Dust, όπως είναι το πραγματικό του όνομα. Σ' αυτό το ενδιάμεσο διάστημα ο Sam συνεργάστηκε με τους Late Of The Pier και τον Connan Mockasin.


Mac Miller - Everybody
Ο Malcolm James McCormick ή Mac Miller μας άφησε τον Σεπτέμβριο του 2018 παραδομένος στα ναρκωτικά που σημάδεψαν και τη σύντομη, αλλά σημαντική καλλιτεχνική του πορεία. Από τους καλύτερους ράπερ της γενιάς του άφησε ανολοκλήρωτο πίσω του ένα άλμπουμ, το οποίο κυκλοφορεί τώρα. Ο τίτλος του Circles.


Torres - Dressing America
Στο ξεκίνημα του Δεκέμβρη που μας πέρασε ακούσαμε το Gracious Day και τώρα, λίγες μόλις ημέρες πριν την κυκλοφορία του άλμπουμ της Silver Tongue έχουμε και το τρίτο τραγούδι της που είναι και το καλύτερο.


Other Lives -Lost Day
Από την Οκλαχόμα οι Other Lives φτάνουν στο έβδομο άλμπουμ τους από το 2006 που ξεκίνησαν και το Lost Day είναι το πρώτο τραγούδι από το For Their Love που κυκλοφορεί 24 Απριλίου.



Σχόλια