Τα τραγούδια της εβδομάδας


2 - 8 Φεβρουαρίου 2020

Σε μία πραγματικότητα κυκλοφορίας μισού εκατομμυρίου νέων τραγουδιών τον μήνα μέσω των υπηρεσιών streaming προσπαθούμε να ξεχωρίσουμε κάθε εβδομάδα όσα πιστεύουμε ότι αξίζουν να ακουστούν μέσα από εκατοντάδες ακροάσεις. Αυτή την εβδομάδα ακούμε Gorillaz, RY X, Ólafur Arnalds, Caribou, Moby, Austra, Alfa Mist, Lina, Raül Refree, Sevdaliza, Sarah Mary Chadwick, A Girl Called Eddy, Psychedelic Furs, Radio Sect.


Gorillaz - Momentary Bliss ft. slowthai & Slaves (Episode One)
Τρία χρόνια μετά το Humanz του 2017 η καρτούν παρέα του Damon Albarn και του Jamie Hewlett επιστρέφει προσαρμοσμένη σε μία νέα πραγματικότητα που θέλει την έννοια του άλμπουμ να φθίνει. Έτσι, ξεκίνησαν ένα ετήσιο project κάτω από την ονομασία Song Machine που θέλει τους Gorillaz να κυκλοφορούν τραγούδια στη διάρκεια όλου του 2020 συνεργαζόμενοι με διαφορετικούς μουσικούς. Πρώτο, λοιπόν,στη σειρά το Momentary Bliss, ένα ροκ-ραπ τραγούδι με καλεσμένους τον βρετανό και έντονα πολιτικοποιημένο ράπερ Slowthai και το punk ντουέτο των Slaves από το Kent.



RY X, Ólafur Arnalds – Oceans
Ο αυστραλός Ry Cuming ή RY X συνεργάζεται με τον πολυπράγμονα ισλανδό Ólafur Arnalds στην πρώτη του, αν δεν κάνω λάθος, για τον ισλανδό σύνθεση με φωνητικά.


Caribou – Never Come Back
Η τελευταία δουλειά του καναδού εξπέρ της ηλεκτρονικής και dance μουσικής ως Caribou κυκλοφόρησε το 2014. Το 2017 είχε κυκλοφορήσει το Joli Mai ως Daphni. Επιστροφή, λοιπόν, ως Caribou με ένα ακόμα εθιστικό χορευτικό δυναμίτη.


Austra – Risk It
Οι καναδοί Austra είναι στην πραγματικότητα το όχημα της λετονικής καταγωγής Katie Stelmanis κι αυτό είναι το πρώτο τους τραγούδι μετά το Future Politics του 2017.


Moby - Power Is Taken ft. D.H. Peligro
Και μιας και περιφερόμαστε στην dance σκηνή ας υποδεχθούμε και τον Moby που επιστρέφει στον παλιό καλό χορευτικό εαυτό του με ένα πραγματικό δυναμίτη που θα ζήλευαν οι Faithless. Ένα ηλεκτρονικό τραγούδι διαμαρτυρίας ενάντια στην κρατική καταστολή που μοιάζει να εξαπλώνεται ως ιός σε όλο τον κόσμο. Μαζί του ο εμβληματικός ντράμερ των Dead Kennedys D.H. Peligro που χαρίζει και τη φωνή του στην αφήγηση.


Alfa Mist – Withered
Πιανίστας, τζαζίστας, παραγωγός, κομμάτι μιας πολύχρωμης και πολύ ενδιαφέρουσας νέας βρετανικής σκηνής ο Alfa Mist επιστρέφει με ένα αποκλειστικά πιανιστικό άλμπουμ.


Lina_Raül Refree - Quando Eu Era Pequenina
O ισπανός Raül Refree είναι ουσιαστικά ο άνθρωπος που γέννησε το φαινόμενο Rosalia σαν συνθέτης και παραγωγός. Η Lina είναι από τα νέα μεγάλα αστέρια του πορτογαλικού fado κι η συνεργασία τους έχει ως αποτέλεσμα ένα άλμπουμ που σου κόβει την ανάσα με τον ισπανό να ανανεώνει με μοναδικό τρόπο μετά το flamenco και το fado!


Sevdaliza – Oh My God
Η ιρανικής καταγωγής πολιτογραφημένη Ολλανδέζα Sevda Alizadeh ή Sevdaliza επιστρέφει με ένα νέο αυτοβιογραφικό τραγούδι που ξεχειλίζει χαρά και ευγνωμοσύνη για όσα έχει καταφέρει μέχρι σήμερα και συνοδεύεται από ένα βίντεο με σκηνές από την παιδική και εφηβική της ηλικία.


Sarah Mary Chadwick - When Will Death Come
Η νεοζηλανδέζα Sarah Mary Chadwick κυκλοφόρησε πέρυσι ένα αρκετά βαρύ όσο και αριστουργηματικό άλμπουμ με τη θλίψη για τον θάνατο του πατέρα της, αλλά και του αγαπημένου της να ξεχειλίζει μέσα από τις νότες και τη φωνή της. Ο τίτλος του: The Queen Who Stole The Sky. Επιστρέφει τώρα με το νέο της άλμπουμ Please Daddy, με τη θλίψη ξανά παρούσα, αλλά και την ειρωνεία μέσα από τη βαθιά φωνή της που σε φέρνει μια στη Nico και μια στην Marianne Faithfull. Καταπληκτική!


A Girl Called Eddy - Someone’s Gonna Break Your Heart
Πίσω από το A Girl Called Eddy κρύβεται η αμερικανίδα Erin Moran (απλή συνωνυμία με την μακαρίτισσα ηθοποιό που πρωταγωνιστούσε στην καταπληκτική τηλεοπτική σειρά Happy Days) και τα τραγούδια της κουβαλούν την αύρα της τραγουδοποιίας των seventies. Το Someone’s Gonna Break Your Heart, πάντως, θα μπορούσε να είναι κι ένα τραγούδι της Chrissie Hynde.


Bonus tracks

The Psychedelic Furs - Don't Believe
Πριν λίγο καιρό είχαμε τους Boomtown Rats που επέστρεψαν μετά από 36 ολόκληρα χρόνια κι αυτή την εβδομάδα έχουμε τους Psychedelic Furs που ηχογραφούν ξανά μετά από 30 χρόνια! Made Of Rain ο τίτλος του άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει την Πρωτομαγιά. Η τελευταία τους δουλειά ήταν το World Outside που κυκλοφόρησε το 1991!


Radio Sect - State Of Emergency
Κι από τους παλιούς στους καινούριους συνεχιστές του post punk και δικούς μας Radio Sect. Μία μπάντα που ξεχειλίζει ενέργεια. Το State Of Emergency είναι το πρώτο τους EP με έξι τραγούδια που μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν από τις σελίδες τους στο soundcloud και το bandcamp, τα οποία ηχογραφήθηκαν ζωντανά στο  στούντιο!

Σχόλια