Τα τραγούδια της εβδομάδας


16 - 22 Φεβρουαρίου

Η Billie Eilish τραγουδάει για τον νέο James Bond και μας αφήνει και πάλι άφωνους. Ακούμε ακόμα King Princess, Caleb Landry Jones, The Strokes, HMLTD, EOB, Jadu Heart, I Break Horses, Angelica Garcia, Ruthie Collins


Billie Eilish - No Time To Die
Η Billie Eilish είναι πια 19 ετών. Ξεκίνησε στα 15. Και μέσα σε τέσσερα χρόνια έχει κατακτήσει τους πάντες και τα πάντα, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι έχει καταξιωθεί και έχει γίνει αποδεκτή από κριτικούς ακόμα και των πιο δύσκολων alternative μέσων. Όχι ότι λέει κάτι ιδιαίτερο σήμερα στον κόσμο η γνώμη των κριτικών αφού είναι εμφανές ότι αγγίζει όλο και λιγότερο κομμάτι κόσμου κι ειδικά αυτής της νέας γενιάς που έμαθε να ακούει μουσική ψηφιακά, διαδικτυακά. Η Billie κι ο βασικός της συνεργάτης και αδελφός της Finneas (24 ετών αυτός) είναι ένα μοναδικό δίδυμο που καταφέρνει να εκφράσει αυτή τη διαφορετική γενιά. Χαμηλών τόνων, υπόγειοι, κυνικοί και συνάμα ρομαντικοί. Κι αυτό βγαίνει και στο νέο τους τραγούδι για την ταινία της σειράς του θρυλικού πράκτορα James Bond 007. Το No Time To Die είναι ταυτόχρονα Billie Eilish και James Bond.



King Princess - Ohio
Ακόμα ένα κορίτσι, η 22χρονη Mikaela Mullaney Straus, από την Αμερική που ηχογραφεί για την εταιρία του Mark Ronson, την Zelig Records, αλλά πιο επιθετική, πιο ροκ, μακριά από το στιλ της Billie Eilish, αλλά με τις ίδιες ανησυχίες. Πέρυσι τον Οκτώβριο κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της Cheap Queen που απέσπασε πολύ καλές κριτικές και τώρα κυκλοφορεί μία deluxe edition με πέντε επιπλέον τραγούδια. Ένα εξ αυτών το Ohio, αγαπημένο των fans της στις συναυλίες. Η Straus είναι διεμφυλική και διατηρεί δεσμό με την art director της Lizzo.



Caleb Landry Jones - Flag Day / The Mother Stone
Τον μάθαμε από το sequel των X Men κι έπειτα από το Τρεις πινακίδες έξω από το Εμπινγκ του Μιζούρι, την βραβευμένη με Όσκαρ ταινία του Martin McDonagh το 2017. Όμως, ο Caleb είχε ήδη μία αξιόλογη πορεία στο ανεξάρτητο αμερικανικό σινεμά, αλλά ποτέ δεν ξέχασε και την μεγάλη του αγάπη, τη μουσική. Κι έφτασε, λοιπόν, η στιγμή να κυκλοφορήσει το ντεμπούτο άλμπουμ του The Mother Stone (κυκλοφορεί 1η Μαΐου) με την παρότρυνση και του Jim Jarmusch και το πρώτο δείγμα είναι ένα εντυπωσιακό τραγούδι κινηματογραφικής αντίληψης με έντονες ψυχεδελικές επιρροές.



The Strokes - At The Door
Πάνε επτά χρόνια από την τελευταία κυκλοφορία των Strokes. Ο Julian Casablancas, εν τω μεταξύ, έκανε κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες με τους Voidz. Οι νεοϋορκέζοι που τάραξαν τα νερά με το Is This It του 2001 -από τα σημαντικότερα άλμπουμ των δύο τελευταίων δεκαετιών- επιστρέφουν με νέα δουλειά. The New Abnormal ο τίτλος, 10 Απριλίου η κυκλοφορία και στο At The Door ακούγονται αγνώριστοι και απόλυτα ηλεκτρονικοί.



HMLTD - Blank Slate
7 Φεβρουαρίου κυκλοφορεί το West Of Eden, το ντεμπούτο άλμπουμ των λονδρέζων HMLTD που φτιάχτηκαν το 2015 κι έχουν κυκλοφορήσει μία σειρά από singles ώς τώρα και το EP Hate Music Last Time Delete το 2018. Ανάμεσα στα μέλη τους θα συναντήσουμε και τον ντράμερ Αχιλλέα Σαραντάρη από την Αθήνα που βρέθηκε στην Αγγλία για σπουδές. Όσο για το τι παίζουν; Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε glam punk αν και μάλλον αδικεί την τρέλα που βγάζουν από τη μουσική και την εμφάνισή τους.



EOB - Shangri-La
Δεν είναι κάποιο καινούριο συγκρότημα. Είναι ο Ed O'Brien των Radiohead, ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες του καιρού μας, ο οποίος τον Απρίλιο  κυκλοφορεί το ντεμπούτο προσωπικό του άλμπουμ Earth με τον Flood στην παραγωγή.



Jadu Heart - Dead, Again
Από το Μπρίστολ το ντουέτο των Alex Headford και Diva Jeffery που μετά το περυσινό Melt Away, το οποίο δεν έπεισε ιδιαίτερα επιστρέφουν αποφασισμένοι να επιβάλλουν την αισθητική τους με τη μίξη πολλών και διάφορων ειδών με το Dead Again και τον Guy Sigsworth (βλ. Bjork) στην παραγωγή.


I Break Horses - I'll Be The Death Of You
Από τη Σουηδία το indie rock ντουέτο των Maria Lindén kai Fredrik Balck επιστρέφουν με το τρίτο άλμπουμ τους έξι ολόκληρα χρόνια μετά το Chiaroscuro του 2014. Warnings ο τίτλος του και το I'll Be The Death Of You, το δεύτερο singe μέσα σε μία εβδομάδα σχεδόν είναι ένα ατμοσφαιρικό όσο και σκοτεινά ρομαντικό τραγούδι.


Angelica Garcia - Jícama
Ο Guardian την παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα στο One to Watch κι η αμερικανίδα με ρίζες στο Μεξικό και το Ελ Σαλβαδόρ ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το δεύτερο άλμπουμ της με τίτλο Cha Cha Palace στο τέλος του μήνα..



Ruthie Collins - Cold Comfort
Η country δεν έχει πολλούς οπαδούς στη χώρα μας, όμως, στην Αμερική είναι ένα από τα λίγα είδη που η δημοφιλία του δεν έχει επηρεαστεί τόσο από την rap και την pop. H Ruthie Collins είναι μία από τις νέες μουσικούς της εναλλακτικής country πλησιάζοντας περισσότερο στην americana και το rock. Κι είναι στιγμές που νομίζεις ότι ακούς Fleetwood Mac.

Σχόλια