Τα τραγούδια της εβδομάδας


22 - 28 Μαρτίου 2020

Κι ενώ ο παγκόσμιος εγκλεισμός συνεχίζεται κι η μουσική πληγώνεται κι αυτή βαθιά ο Childish Gambino κυκλοφορεί ξαφνικά ένα άλμπουμ έκπληξη που μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι η δημιουργία δεν χάνεται. Η Waxahatchee συνεχίζει να μας προσφέρει όμορφα τραγούδια από το αναμενόμενο άλμπουμ της και νέα κορίτσια όπως η Molly Payton κι η Ellis συνεχίζουν να πιστοποιούν τη γυναικεία κυριαρχία στη μουσική τα τελευταία χρόνια. Ακούμε ακόμα Half Waif, Blake Mills, Oriopn Sun, Badly Drawn Boy, Car Seat Headrest, Working Men's Club, Rotting Out και Sorry.

Childish Gambino – 53.49
Και ξαφνικά, στις 22 του μήνα ο Childish Gambino ή Donald Glover κυκλοφόρησε ένα νέο άλμπουμ χωρίς καμμία προηγούμενη ενημέρωση. Είχε προηγηθεί το εξίσου ξαφνικό ανέβασμά του χωρίς κανένα στοιχείο και για λίγες μόνο ώρες στο DonaldGloverPresents.com ακριβώς μία εβδομάδα νωρίτερα. ΄Και τώρα το έχουμε και επίσημα. Το 3.15.20. Με συνεργασίες της Ariana Grande (ναι, σωστά διαβάσατε) και του 21 Savage. Ένα περίεργο, αλλά και εκπληκτικό άλμπουμ. Περίεργο, καθώς μόνο τρία τραγούδια έχουν κανονικό τίτλο ενώ όλα τα υπόλοιπα έχουν για τίτλο το χρονικό σημείο έναρξής τους. Καταπληκτικό, γιατί -χωρίς να μοιάζει- θυμίζει το αριστουργηματικό To Pimp A Butterfly του Kendrick Lamar από το 2015. Με ένα σωρό επιρροές να ανακατεύονται περίτεχνα στα τραγούδια του. Funk, hip-hop, electronica, ψυχεδέλεια και Prince. Έντονο το άρωμα του Prince... Διόλου άδικα ο Guardian το βαθμολόγησε με 5/5 αστέρια. Ακούστε το, λοιπόν, ολόκληρο.


Waxahatchee - Can't Do Much
Τρίτο δείγμα από τη νέα αναμενόμενη δουλειά της Waxahatchee. Και μας επιτρέπει να περιμένουμε ένα πολύ δυνατό άλμπουμ.


Molly Payton – 1972
18 ετών η νεοζηλανδέζα Molly Payton κυκλοφορεί το ντεμπούτο EP της και το 1972 έρχεται μετά το No One Else να ενισχύσει τις πολύ θετικές εντυπώσεις. Το 1972 είναι μία πιανιστική μπαλάντα που αναδεικνύει την ερμηνεία της.


Ellis – March 13
Ακόμα ένα ξεχωριστό κορίτσι η καναδέζα Linnea Siggelkow που κρύβεται πίσω από το Ellis πρόκειται να κυκλοφορήσει το ντεμπούτο άλμπουμ της τον Απρίλιο.


Half Waif - In August
Synth pop, folk, electronica, ambient... Όλα ανακατεύονται γλυκά στη μουσική της Nandi Rose ή Half Waif που κυκλοφορεί αυτή την Παρασκευή το ντεμπούτο της με την ετικέτα της Anti Records, Caretaker.


Blake Mills - Vanishing Twin 
Πολυπράγμων και ιδιαίτερα δραστήριος ο αμερικανός Blake Mills έχει συνεργαστεί με πολλά σημαντικά ονόματα αυτής της χιλιετίας κυρίως ως παραγωγός, αλλά και ως μουσικός. Fiona Apple, Jenny Lewis, Cass McCombs, μεταξύ άλλων, αλλά έχει και αρκετά σημαντική προσωπική δισκογραφία. Η νέα του δουλειά Mutable Set θα κυκλοφορήσει τον Μάιο και στους στίχους έχει συνεισφέρει και ο Cass McCombs.


Orion Sun – Lightning
Πίσω από το καλλιτεχνικό Orion Sun κρύβεται η Tiffany Majette μία εξαιρετική μουσικός και ερμηνεύτρια από την Philadelphia, η οποία κυκλοφορεί το ντεμπούτο άλμπουμ της Hold Space For Me σε λίγες ημέρες. Soul και r&b στα καλύτερά τους.


Badly Drawn Boy - Banana Skin Shoes
Δέκα ολόκληρα χρόνια έχει να κυκλοφορήσει άλμπουμ ο Badly Drawn Boy! Ο Damon Michael Gough ήταν ένα από τα μεγάλα ονόματα των αρχών της χιλιετίας. Μάλιστα, το 2000 κέρδισε και το Mercury Music Prize ενώ το 2002 έγραψε τη μουσική για την ταινία About A Boy. Τελευταίο κανονικό άλμπουμ ήταν το It’s What I’m Thinking Pt.1 – Photographing Snowflakes το 2010.


Car Seat Headrest – Martin
Ακόμα ένα τραγούδι από τη νέα δουλειά των Car Seat Headrest και, μάλλον, το πιο βατό, αλλά και καλύτερο.


Working Men's Club - A.A.A.A.
Ένα από τα ονόματα που μάλλον θα μας απασχολήσουν πολύ μέσα σ' αυτή τη χρονιά. Οι Working Men's Club από το Yorkshire θα κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους στις 5 Ιουνίου.


Bonus tracks

Rotting Out - Stones
Μία από τις καλύτερες hardcore μπάντες της Αμερικής οι Rotting Out από το Σαν Πέντρο με τα ιδιαίτερα φωνητικά του Walter Delgado και τον ήχο τους που μοιάζει με "ωμούς" Rage Against The Machine κυκλοφορούν σε λίγες ημέρες το τρίτο τους άλμπουμ Ronin.



Sorry - As The Sun Sets
Για τους Sorry έγραψα πρώτη φορά τον Οκτώβρη του 2019 εδώ. Το ντεμπούτο άλμπουμ τους 925 κυκλοφορεί την Παρασκευή.




Σχόλια