Τα τραγούδια της εβδομάδας


Μετά από απουσία μιας εβδομάδας όπου είχαν μόνο τη ραδιοφωνική εκδοχή τους τα τραγούδια της εβδομάδας επιστρέφουν και στη γραπτή. Και μαζί επιστρέφουν ο Woodkid, η Fiona Apple κι η Joy Crookes. Ακούμε, επίσης, Rufus Wainwright, Alicia Keys, Charli XCX, Choir Boy, Boy Scouts, The 1975 και Jessie Ware.

26 Απριλίου - 2 Μαΐου 2020

Woodkid - Goliath
O γάλλος Yoann Lemoine ή Woodkid είναι περισσότερο γνωστός ως σκηνοθέτης μουσικών βίντεο με δουλειές του για πολύ μεγάλα ονόματα όπως ο Drake, η Lana Del Rey, ο Moby, η Katy Perry και ο Harry Styles παρά ως μουσικός. Άλλωστε, σε μία δεκαετία  έχει κυκλοφορήσει μόλις ένα άλμπουμ (The Golden Age το 2013), μερικά ΕΡ και singles κι έχει γράψει μουσική για μία μεξικανική ταινία, το Desierto. Όλες του οι δουλειές, όμως, έχουν ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα και κύριο στοιχείο το μελαγχολικό ύφος. Έφτασε, λοιπόν, ο καιρός και για το δεύτερο άλμπουμ του που ακόμα δεν έχει τίτλο και ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά έχει το πρώτο του τραγούδι. Το Goliath. Μία σύνθεση στο γνωστό του ύφος με θέμα την κυριαρχία των μηχανών στη φύση και τον άνθρωπο, αλλά και την τελική εξέγερση του ανθρώπου. Συνοδεύεται από ένα ιδιαίτερο βίντεο δική τους σκηνοθεσίας.



Fiona Apple - Heavy Baloon / Shameika
Είχε οκτώ ολόκληρα χρόνια να κυκλοφορήσει κάτι η Fiona Apple και πριν λίγες ημέρες επέστρεψε με το Fetch The Bolt Cutters, ένα εξαιρετικό άλμπουμ και σαφείς επιρροές από τον Tom Waits και τον Dylan μέχρι τις πιο βατές στιγμές της Diamanda Galas. Σίγουρα η καλύτερη δουλειά της ώς τώρα.






Joy Crookes - Anyone But Me
Για την Joy έχουμε ξαναγράψει στα τραγούδια της εβδομάδας από την εποχή ακόμα που η στήλη ήταν μέρος του e-tetradio. Πρόσφατα αναδείχθηκε Rising Star στα Brit Awards. Στο νέο της τραγούδι κάνει μια εκ βαθέων εξομολόγηση για την πολυετή μάχη της με την κατάθλιψη χρησιμοποιώντας ως κύριο συστατικό το Love Me Or Leave Me της Nina Simone.



Boy Scouts - A World So Full Of Love
Πίσω από το καλλιτεχνικό Boy Scouts κρύβεται η τραγουδοποιός Taylor Vick από το Όκλαντ που εδώ, μαζί με τον αδελφό της Travis, διασκευάζει με ωμή ειλικρίνεια και αμεσότητα ένα τραγούδι του Roger Miller.



The 1975 - If You're Too Shy (Let Me Know)
Ακόμα ένα τραγούδι από το πολυαναμενόμενο νέο άλμπουμ των 1975 και το συγκρότημα μας ταξιδεύει για τα καλά πίσω στα 80s.



Charli XCX - Claws
Ένα άλμπουμ γραμμένο στις ημέρες της καραντίνας ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει η Charli XCX. Ο τίτλος του How I'm Feeling Now και το Claws είναι το δεύτερο δείγμα από αυτό  μετά το Forever. Ένα τραγούδι φαινομενικά εύκολο που κάθε φορά που το ακούς, όμως, ανακαλύπτεις κρυμμένα νέα στοιχεία.



Choir Boy - Sweet Candy
Οι Choir Boy είναι το δημιουργικό όχημα του Adam Klopp από το Κλίβελαντ. Το 2016 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους Team Love, ένα άλμπουμ που πήρε πολύ καλές κριτικές. Τώρα, επιστρέφουν στις 8 Μαΐου με το δεύτερο με τον τίτλο Gathering Swans. Το Sweet Candy είναι ένα τραγούδι που θα μπορούσε να έχει γραφτεί της δεκαετία του '80.



Jessie Ware - Ooh La La
Χωρίς αμφιβολία η disco έχει αποδειχθεί die hard αφού, πραγματικά, είναι κυρίαρχη από τη δεκαετία του '70 μέχρι σήμερα κι από τα τέλη της δεκαετίας του '90 με την απόλυτη επικράτηση της χορευτικής μουσικής βρήκε μια νέα ζωή. Η Jessie Ware, μία από τις σημαντικότερες παρουσίες της χορευτικής βρετανικής pop κυκλοφορεί ένα νέο εξ ολοκλήρου disco funk άλμπουμ, το What’s Your Pleasure?, από όπου και το νέο της single.



Rufus Wainwright - Alone Time
Για τη νέα δουλειά του Rufus Wainwright γράψαμε ξανά πρόσφατα. Ακόμα, λοιπόν, ένα νέο τραγούδι απομόνωσης που μοιάζει να ταιριάζει τόσο σε όσα ζούμε με τον Rufus να χρησιμοποιεί ως μοναδικά όργανα τη μοναδική φωνή του και το πιάνο.



Alicia Keys - Good Job
Νέο άλμπουμ περιμένουμε κι από την Alicia Keys και ήδη έχουμε ακούσει δείγματα από αυτό. Ακόμα ένα, το Good Job. Ένας φόρος τιμής στους ανθρώπους που εργάζονται  για όλους εμάς στις ημέρες της καραντίνας και ποτέ δεν εισπράττουν έναν έπαινο, όπως έγραψε κι η ίδια στο twitter.

Σχόλια